Fabien Manuel, “The Guardian of The Walibi Galaxy”

Fabien Manuel, “The Guardian of The Walibi Galaxy”

Aan de ene kant wordt er stevig geïnvesteerd in nieuwe pretparken. Een eerste daarvan, een indoorpretpark met een oppervlakte van 15 000 vierkante meter rond Robbedoes, zou in 2020/2021 de deuren moeten openen binnen het NEO-project op de Heizel in Brussel. “Mogelijks gaan we dergelijke concepten ook naar andere grote Europese steden brengen, naar het model van de vennootschap die we met Unibail hebben opgebouwd rond Spirouland in Brussel,” vertelt adjunct-directeur Agnès Pannier-Runacher daarover in het recentste jaarverslag van de groep.

Maar ook door de bestaande parken wil Compagnie des Alpes een frisse wind laten waaien. Sporen van een vernieuwde visie zijn sinds vorig jaar al terug te vinden in de Walibiparken van de groep.  Met Lost Gravity in Walibi Holland, Pulsar in Walibi Belgium en Explorer Adventure in Walibi Rhône-Alpes presenteerde Compagnie des Alpes in 2016 drie nieuwe projecten die goed onthaald werden door fans en industrie… en dat is nog maar het begin. Het management van de drie parken gaf in eerdere interviews al aan dat de uitbreidingsplannen voor de komende jaren al op tafel liggen. Ook Bellewaerde kon dit jaar uitpakken met de nieuwe attractie ‘Dawson Duel’ en maakte recent de plannen voor ‘Bellewaerde Aquapark’ bekend, een nieuw indoorwaterpark aan de ingang van het park met een oppervlakte van drieduizend vierkante meter.

Voor de uitbreidingen bij de Walibiparken zat zowel voor Pulsar als voor Explorer Adventure Parijzenaar Fabien Manuel achter de tekentafel. Na de rebranding in 2011, startte hij bij de groep om een creatieve visie voor de toekomstige ontwikkelingen uit te tekenen. We schoven aan tafel met Fabien en hadden het over zijn rol als artistiek manager bij Compagnie des Alpes en de toekomst van de Walibiparken.

Adsland Park

Fabien Manuel is een pretparkfan in hart en nieren. Zijn carrière begon in de reclamewereld, maar zelfs dan zat hij op vrije dagen vaak in zijn favoriete pretpark, Disneyland Parijs. “Ik ben een pretparkfan, maar eigenlijk zou je beter ‘themaparkfan’ schrijven,” vertelt Fabien. “Begrijp me niet verkeerd, ik hou enorm van achtbanen, maar ik hou nog meer van de ‘immersive worlds’ daarrond, de onderdompelende themagebieden. Je zal me zelden naar een achtbaan zien spurten, ik wil echt genieten en alles in me opnemen. Het liefst zelfs met een koffie op het terras om de mensen en de sfeer in het gebied te bekijken.”

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.