Uitverkocht

BSM Jaargang 3 Nummer 2 (UITVERKOCHT)

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zijn hieronder integraal te lezen.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 3

Beschrijving

PULSAR, een wereldprimeur in Walibi Belgium

PULSAR is een gloednieuw attractietype van de Duitse attractiebouwer Mack Rides en daardoor een wereldprimeur voor Walibi. Nooit eerder werden een achtbaan, water en lanceringen op deze manier gecombineerd in één attractie. Yelle ontleedt in dit grote dossier de attractie tot op het bot. Ontdek echt alles over PULSAR!

» Lees verder


Energylandia (& Rollercoaster Formula 1)

Tom trok naar Polen en kreeg er een rondleiding door Energylandia, het enige moderne pretpark van het land… en wat voor één! In 2014 gooide het pretpark voor het eerst de poorten open. In 2015 kocht Energylandia de catalogus van Vekoma leeg en opende in één jaar tijd drie nieuwe achtbanen. Dit jaar presenteert het park in primeur de MK1101-trein van Vekoma op de gloednieuwe Space Warp-layout, maak kennis met de lancering van Rollercoaster Formula 1.

» Lees verder


Donjon de l’Extrême & Tour des Petits Fantômes in Nigloland

Naast alle achtbanen die dit seizoen verspreid over Europa geopend worden, zouden we bijna vergeten dat enkele andere parken ook grote, andere, interessante nieuwigheden in petto hebben om de bezoekers te verleiden tot een bezoek. Juan trok naar het Franse familiepark Nigloland en ontdekte er de spectaculaire vrijevaltoren Donjon de l’Extrême en Tour des Petits Fantômes, de kleinere variant voor kinderen.

» Lees verder


Getest: 5x Virtual Reality in Europese pretparken

In het vorige nummer hadden we het in een interview met trendwatcher Goof Lukken nog over de komst van VR Coasters. Ze schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, ook bij ons in de buurt. We bezochten in de afgelopen maand vijf achtbanen met Virtual Reality in vier verschillende Europese pretparken om de verschillende ervaringen met elkaar te vergelijken. Bij welke achtbaan zou de beleving het best tot zijn recht komen?

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Parc Saint Paul

Beauvais. Een vrij onbekende stad in Noord-Frankrijk met weinig toeristische trekpleisters. Toch ligt er vlak ten westen van deze stad een kleine parel: Parc Saint Paul, op drie uur rijden van Gent of Brussel. Ondanks de weinig inspirerende naam – het park is eenvoudigweg genoemd naar de naam van het nabijgelegen gehucht Saint Paul – is dit een park wat niet mag ontbreken op het lijstje van elke pretparkfan. Jan legt je uit waarom!

» Lees verder


Op de werkvloer: Attracties bedienen in Bobbejaanland

Dagelijks zorgen ze ervoor dat we een ritje kunnen maken op onze favoriete attractie: de attractie-operators. In dit nummer volgen we Bart De Coster uit Bobbejaanland om te kijken hoe zijn werkdag eruit ziet. Hij neemt ons mee naar de Dreamcatcher en al snel wordt duidelijk dat attractie-bediende zijn meer is dan de hele dag op een knopje duwen.

» Lees verder


Op stap met fans: Tokyo DisneySea

In ‘Op stap met fans’ draait alles rond jou, de fervente pretparkliefhebber. De invulling is volledig vrij, zolang pretparkfans maar centraal staan. In dit nummer neemt Jan Van Nespen ons mee naar Tokyo, waar hij ons rondleidt in wat door velen het mooiste pretpark ter wereld genoemd wordt: Tokyo DisneySea.

» Lees verder


Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland

Iedereen kent de pretparken van LEGO wel, waarbij het originele LEGOLAND in Denemarken het grootste en bekendste is. Waar ze in Denemarken een LEGOLAND hotel hebben, heeft het Duitse park van de groep zijn eigen vakantiedorp. André bracht een bezoek en testte het Feriendorf grondig uit.

» Lees verder


Top 5: Verborgen parels in Parc Astérix

Parc Astérix is een groot park met een gevarieerd aanbod… dus kan het goed zijn dat je onbewust voorbij enkele minder bekende topattracties- en belevenissen loopt. Ignace neemt je mee naar Plailly voor een overzichtje van de niet, hoewel vaak overgeslagen, te missen activiteiten van het park!

» Lees verder


In de details: dé pretparkvuilnisbak.

Nooit afgevraagd waar de typische pretpark vuilbak vandaan komt? Sven wel! Elke pretparkfan is er ooit wel al één tegengekomen zoals die te vinden zijn in onder andere Disney-, Universal- of Six Flags-parken en nog vele andere. Wie bedacht het design en hoe kwam die in pretparken terecht?

» Lees verder


En verder:

  • Funzone
  • Waarheen?