Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland

Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland

Iedereen kent de pretparken van Lego wel, waarbij het originele Legoland in Denemarken het grootste en bekendste is. Waar ze in Denemarken een Legoland hotel hebben, heeft het Duitse park van de groep zijn geheel eigen vakantiedorp. Wij brachten een bezoek om dit eens te testen.

Het Feriendorf van Legoland Duitsland ligt achter het Egyptische gebied van het park. Eris ook een toegang tot het park, zodat de bezoekers van het Feriendorf niet helemaal om het park heen hoeven te lopen. Het nadeel van het Feriendorf is echter dat dit een flink stuk hoger ligt dan het park. Het pad tussen het park en de bungalows heeft zodoende een flink verval en kan daarmee wat minder geschikt zijn voor mensen die slecht te been zijn. Ook het duwen van een kinderwagen of rolstoel kan – zeker aan het einde van een toffe dag – erg vermoeiend zijn.

Het vakantiedorp heeft keuze uit huisjes in diverse thema’s. Ook is er een Lego ridderkasteel waar je in kunt overnachten. Naast het vakantiedorp is er een terrein waar je zelf kunt kamperen in tent of camper. Wij lagen in een Egyptische bungalow. De huisjes liggen in een groene omgeving in groepjes van vier of zes. Elk groepje huisjes heeft een klein pleintje in het midden dat vaak voorzien is van een stukje theming of speeltoestellen voor kinderen. Door deze opstelling zijn de huisjes ook heel gezellig voor grotere groepen. Door de groeperingen kun je immers makkelijk contact met elkaar houden of gezellig buiten zitten. De groepjes liggen dan weer ver genoeg van elkaar dat er niet snel geluidsoverlast zal ontstaan.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.