Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #2 (Juni 2016) / Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland
Overnachten tussen de LEGOblokken in Duitsland

Iedereen kent de pretparken van Lego wel, waarbij het originele Legoland in Denemarken het grootste en bekendste is. Waar ze in Denemarken een Legoland hotel hebben, heeft het Duitse park van de groep zijn geheel eigen vakantiedorp. Wij brachten een bezoek om dit eens te testen.

Het Feriendorf van Legoland Duitsland ligt achter het Egyptische gebied van het park. Eris ook een toegang tot het park, zodat de bezoekers van het Feriendorf niet helemaal om het park heen hoeven te lopen. Het nadeel van het Feriendorf is echter dat dit een flink stuk hoger ligt dan het park. Het pad tussen het park en de bungalows heeft zodoende een flink verval en kan daarmee wat minder geschikt zijn voor mensen die slecht te been zijn. Ook het duwen van een kinderwagen of rolstoel kan – zeker aan het einde van een toffe dag – erg vermoeiend zijn.

Het vakantiedorp heeft keuze uit huisjes in diverse thema’s. Ook is er een Lego ridderkasteel waar je in kunt overnachten. Naast het vakantiedorp is er een terrein waar je zelf kunt kamperen in tent of camper. Wij lagen in een Egyptische bungalow. De huisjes liggen in een groene omgeving in groepjes van vier of zes. Elk groepje huisjes heeft een klein pleintje in het midden dat vaak voorzien is van een stukje theming of speeltoestellen voor kinderen. Door deze opstelling zijn de huisjes ook heel gezellig voor grotere groepen. Door de groeperingen kun je immers makkelijk contact met elkaar houden of gezellig buiten zitten. De groepjes liggen dan weer ver genoeg van elkaar dat er niet snel geluidsoverlast zal ontstaan.

De huisjes zijn eenvoudig, doch sfeervol ingericht in het passende thema. Hierbij kunnen uiteraard de nodige ornamenten van Lego niet ontbreken. Zo hangt er boven het bed een groot Egyptisch masker. De muren zien er uit alsof ze van zandsteen zijn gemaakt en er is met veel hout gewerkt. In een apart kamertje is er een stapelbed, waardoor ons huisje plaats biedt aan vier personen. Een bak met legoblokjes om zelf mee te spelen mocht natuurlijk niet ontbreken. Een souvenirtje is in het bezoek inbegrepen. Op de kussens ligt een legosteen klaar met het logo van het Lego Feriendorf en het jaartal er opgedrukt. In een andere ruimte is een kleine badkamer met toilet en douche. Wij troffen het huisje proper en opgeruimd aan en de bedden zijn comfortabel. Wel stel ik me enkele vragen over de kwaliteit van de bouw. De huisjes zien er niet uit alsof ze gebouwd zijn om lang mee te gaan, al kan schijn natuurlijk bedriegen.

Het vakantiedorp is natuurlijk ook voorzien van de nodige faciliteiten om ook de avond goed door te krijgen. Natuurlijk is er een televisietoestel in je huisje, maar voor wie het wat gezelliger wil doen zijn er nog andere opties. Bij het Lego Ridderkasteel is een restaurant in middeleeuws thema “Zur Tafelrunde”. Aan de andere kant van het dorp is een complex met receptie, restaurants, café, bowling en pinautomaat. De keuzes voor het eten gaan tussen het Jungle Buffet of het Legoland Steakhouse.

Uiteraard is er ook gedacht aan gasten die niet overdag in Legoland rondlopen. Zo is er een klein dagstrand met een zwemvijver aangelegd. Uiteraard met een terras dat hier uitkijk op biedt. Bij het strand bevindt zich een High-Rope Parcours. Iets verderop ligt een kleine minigolf baan van twaalf holes. Dagelijks worden er diverse afwisselende entertainmentprogramma’s voorzien om aan deel te nemen, waaronder een lego-bouwworkshop. Ten slotte bevinden zich doorheen het hele vakantiedorp diverse klimtoestellen en speeltuigen waar kinderen kunnen buitelen, draven en spelen.

Het is duidelijk dat het vakantiedorp zich met name richt op families met jonge kinderen. Desalniettemin zullen volwassenen zich hier zeker ook thuis voelen. Het park is niet bedoeld voor een lang verblijf maar biedt alles voor een zeer plezierig weekend.