Onbekend? Onbemind! Parc Saint Paul

Onbekend? Onbemind! Parc Saint Paul

Parc Saint Paul is een park dat een zeer onafhankelijke koers vaart in de business en dat sinds haar ontstaan in 1983 gerund wordt door de familie Campion: duidelijk mensen met een grote interesse voor attracties en pretparken in het algemeen, wellicht zelf ook pretparkfans. Bij de meeste attracties in het park krijg je namelijk niet enkel het standaardbord met toegangsbeperkingen: neen, je krijgt een leuke tekst met weetjes over de origine van dit of dat type attractie, wie en waar het heeft uitgevonden, met foto’s uit de oude doos etc. Dit kan zowel gaan over de geschiedenis van de “wilde muis”-achtbaan als die van de trampoline (bvb. uitgevonden door een circusartiest die op zoek was naar een nieuwe act!). Extra info is altijd leuk voor de fans – of toch diegene die de Franse taal machtig zijn!

Hoewel Parc Saint Paul als “kleiner pretpark” zou kunnen gecatalogeerd worden, is het toch een park met veel attracties! Maar liefst veertig stuks staan er op de kaart, en neen, geen nummertjes die overgeslagen worden of toiletten, dieren of restaurants die als attractie aangeduid worden, neen, enkel echte mechanische attracties worden geteld! Ter vergelijking: Bellewaerde heeft bijvoorbeeld maar zesentwintig echte attracties en wordt toch als een grotere speler gezien. Ik bezocht het park ooit al eens eerder, in 2005 en dit jaar was dus mijn tweede bezoek, op 3 april. Ik had zeer goede herinneringen aan mijn vorig bezoek, het was toen een dagje pure pret (wat een pretpark moet bieden!) en dat was nu niet anders.

Laat ik het maar over het favoriete attractie-type hebben van de meeste Brakesection-lezers: de achtbaan! Volgens rollercoaster database telt dit park zes stuks, maar eigenlijk kan je er zelfs zeven tellen met een beetje goede wil.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.