Top 5: Verborgen parels in Parc Astérix

Top 5: Verborgen parels in Parc Astérix

Hoe kunnen deze vriendelijke Galliërs concurreren in de nabijheid van de veel bekendere figuurtjes uit de Disney-stal? De guerrillacampagnes zullen er voor iets tussen zitten, net als de thematisatie van de bovenste plank. Maar wat natuurlijk het meest in het oog springt, zijn de regelmatige investeringen in nieuwe topattracties. Dit jaar nog opende het park een Disk’O Coaster, niet zonder de nodige toeters en bellen. Een perfect voorbeeld van hoe ze in Parc Astérix van een standaardattractie een topper kunnen maken. Maar in zo’n gevarieerd park met zulk groot aanbod kan het goed zijn dat je dwars voorbij enkele topattracties- en belevenissen loopt. Wij nemen je mee naar Plailly voor een overzichtje van de niet, hoewel vaak overgeslagen, te missen activiteiten van het park!

5) Le Cirque

Eten in een pretpark, het is zelden comfortabel, goedkoop of zonder schuldgevoel. Het neemt bovendien attractietijd in beslag en uiteindelijk voel je je gewoon bekocht. Vaak heb je na het eten nog net zoveel honger als ervoor.

Incoming Le Cirque: dit handig in het park verstopte buffetrestaurant, gesitueerd tussen L’oxygenarium en één van de indoorpassages van het park, is echt wel de moeite. Eerst en vooral is het nostalgische circusthema knap uitgevoerd. Het heeft niet meteen iets met Asterix en Obelix te maken, maar dat vergeef je het interieur meteen. Uiteraard ga je niet naar een restaurant voor de tierlantijntjes, maar ook op het eten valt weinig aan te merken: er is veel keus en dus voor ieder wat wils. Een halve liter frisdrank zit trouwens bij de erg schappelijke prijs van €16,90 voor een volwassene. Kortom: Le Cirque is één van onze favoriete restaurants. Een niet te missen stop bij een bezoek aan het park en het maakt het eten iets om naar uit te kijken in plaats van een noodzakelijk kwaad.

4) Le Cheval de Troie

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.