Getest: Angry Birds Land in Thorpe Park

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 1 (2014) / #4 (Oktober 2014) / Getest: Angry Birds Land in Thorpe Park
Getest: Angry Birds Land in Thorpe Park

De hoofdingang is meteen een herkenbaar tafereel. Red, het rode vogeltje, zit klaar om afgeschoten te worden op de wankelende ingang.  Daarna kom je in een gebied met fel gekleurde gebouwen, waarop je overal de figuurtjes van het succesvolle spelletje terug kan vinden.

Er zijn een aantal games die je kan spelen zoals “Pigs & Ladders”, “Heavy Hitters” en ook een kamelen derby. “Pigs & Ladders” kent iedereen wel: als je een wankelende ladder helemaal kan beklimmen, krijg je een prijs. Alleen voor de getrainde dus… Wat er wel leuk uit zag was “Heavy Hitters”. Bovenop een paal kan je elkaar met stokken te lijf gaan. Wie valt het meest naar beneden? Er is ook één horecapunt, Peckfish, en een shop waar je allerlei spulletjes rond de knotsgekke vogels kunt vinden.

De eerste attractie die we deden in het themadeel was “Detonator: Bombs Away”. Deze staat in het teken van de zwarte Angry Bird, die kan ontploffen. Dit is echter een attractie die al in het park te vinden was sinds 2001, een mega drop toren van Fabbri. Slechts 35 meter hoog, maar doordat je echt naar beneden wordt geschoten, haal je een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur. Het was dus even bekomen, aangezien ik de val van de Screaming Eagle in Bellewaerde had verwacht!

“King Pigs Wild Hog Dodgems” is een nieuwe attractie voor het park. Deze deden we niet, want persoonlijk vind ik botsauto’s in pretparken maar niks. Ik moet wel toegeven dat het perfect past in het thema en dat het een leuke toevoeging is voor de kleinere bezoekers (vanaf 1m1O wel te verstaan).

De top attractie van de zone is wel voor de hele familie: Angry Birds 4D. Geen voorshow, wat er wel voor kan zorgen dat je tot 20 minuten buiten moet wachten. Het beste is dus even rond te lopen in de zone tot je ziet dat ze bijna de deuren gaan sluiten. Bij het binnenkomen krijg je een wegwerp 3D brilletje met een Angry Birds motiefje. Zo loop je door tot de zaal en die was verrassend groot! Heel mooie zetels en echt een mooie ruimte. Nu de film nog. Persoonlijk ben ik geen fan van 4D films in pretparken. Deze film kon mij echter wel bekoren. Verwacht je niet aan een diepgaand verhaal, maar wel aan de vliegende vogels die de eieren moeten redden van de zwijntjes. Nat wordt je zeker, dus wees voorbereid! Plezier verzekerd en je krijgt meteen zin om het spelletje te spelen.

Angry Birds Land is een mooie toevoeging voor Thorpe. Het thrill park heeft er een kleurrijk gebied bij waar zowel de kleine als de grote kinderen zich kunnen amuseren met allerlei spelletjes en natuurlijk de attracties. Staat jouw smartphone al op een bepaalde game ondertussen?