Show: JUMP! in Phantasialand

Show: JUMP! in Phantasialand

Af en toe kan je de pech hebben om een pretpark te bezoeken op een bijzonder druilerige dag. Zo waren we onlangs in Phantasialand op een dag waarbij het water op sommige momenten met bakken uit de lucht viel. Gelukkig waren er ook genoeg droge periodes zodat we alle attractie hebben kunnen doen maar soms was het echt rennen op zoek naar een schuilplek: een overdekt terras, een restaurantje, een indoorattractie of een show.

Aanvankelijk waren we niet van plan om JUMP! te gaan bekijken. Na de goeie show van Christian Farla en de schaatsshow waarbij we ons moesten inhouden om niet te gieren van het lachen hadden we het wel gehad met de shows… Maar toen een zoveelste regenbui losbrak, net voor aanvang van de JUMP! show besloten we om het theater binnen te wandelen, de show uit te kijken en ondertussen wat droog te zitten. Hoewel de goochelshow de topper was, volgt JUMP! hem op de voet. Wat een verrassing! Normaal zijn we absoluut geen fan van shows zonder verhaal, maar in het geval van JUMP! was dat voor één keer niet belangrijk. En zelfs van de afzonderlijke dingen die in de show te zien zijn, zouden we er zelfs niet aan denken om er een video op Youtube over te bekijken. Maar wanneer die samen gebracht worden in een enorm energetische mix van ophitsende muziek en toffe lichteffecten, wel, dan krijg je een fantastisch totaalspektakel. Voor de show werd het volledige theater zelfs vernieuwd. Er kwam een nieuwe geluids- en lichtinstallatie, de oude decors werden gesloopt en vervangen door een strakke witte muur, stellingen en vooral heel veel attributen die je op een werf zou aantreffen. Want zo ziet de set van JUMP! er namelijk uit, als een grote werf. Een beetje goedkoop gedaan, dat wel, maar voor de rest niks op aan te merken.

In JUMP! komen vier groepen artiesten aan bod. Aanvankelijk samen, dan elke stijl apart, om uiteindelijk tijdens de finale weer samen alles uit de kast te halen. Zo krijg je breakdancers, BMX’ers, trampolinesprongen en steltenspringers te zien. Vooral de tweede en de vierde groep droegen onze persoonlijke voorkeur weg. Zo springen de steltenlopers op ‘stilts’, speciale springstelten waarmee je gemakkelijk twee meter hoog en vijf meter ver kunt springen. Verder waarschijnlijk volledig onpraktisch, maar je kunt er wel fantastische stunts mee doen. Over de breakdancers kunnen we niet veel zeggen omdat we er hier allemaal niks van kennen, maar het zag er verdomd goed en best wel moeilijk uit! De BMX’ers hadden een speciale ramp gekregen waarop ze het beste van zichzelf konden geven, maar verder sprongen ze ook op hun achterwiel over de rest van het decor. Levensgevaarlijk die mannen… De trampoline acts hadden we wel vaker gezien, maar het blijft spectaculair om hen uit een frame te zien vallen om er daarna vlotjes terug in te stappen of om ze de muren te zien oplopen na een val. Heel knap was dat alles quasi synchroon gebeurde, wat het allemaal nog sterker maakt om naar te kijken.

Als we je een tip mogen geven, sla JUMP! zeker niet over, ookal lijkt het helemaal niks voor jou te zijn… Volgende keer trekken we na de goochelshow meteen naar deze show. Met de schaatsers in veel te strakke broekjes die dansen op de foutste muziek die de mensheid ooit heeft voortgebracht hebben we immers al genoeg gelachen. JUMP! daarentegen, dat is energie! En voor de geïnteresseerden: toen we de zaal uitwandelden scheen het zonnetje weer heerlijk en zijn we meteen de wachtrij van Chiapas binnengewandeld.