Panda’s in Pairi Daiza

Panda’s in Pairi Daiza

Het eerste die me opviel is de Abdijtoren. Nog steeds paraat en ik hoop dat het nog lang zo blijft. Hij ziet er misschien wat verouderd uit, maar dat is juist de unieke troef. Aan de voet van het gebouw kan je er dagelijks kijken naar de unieke vogelshow. Onderaan kan je een unieke beleving meemaken: In de crypte van de vleermuizen fladderen ze rond je oren!

De eerste wereld die we bezochten was ‘Le Royaume de Ganesha’. Hier wandel je net in Zuid-Oost-Azië tussen de rijstvelden, tempels en uiteraard dieren. Naast de Indische olifanten vindt je er stokstaartjes, otters en unieke vogels. Je kan de Bloementempel beklimmen om zo een mooi uitzicht te hebben over het park. Tijdens dit bezoek konden we er bouwwerken aantreffen voor het nieuwe verblijf van de witte tijgers dat normaal volgend jaar klaar moet zijn.

Het volgende gebied dat we verkenden was “La Lagune”. Hier kan je aan boord gaan van de Mersus Emergo. Het schip laat je op ontdekking gaan en zo kan je de reptielen van het park te bewonderen. Alle dieren zijn namelijk illegaal gesmokkeld of dergelijke. De daders werden gevat en de dieren werden dan naar daar gebracht. In dit zelfde gebied kan je wandelen tussen de reuzen kangoeroes en boomvarens.

Vlakbij vindt je een groot speelplein waar de kids zich kunnen uitleven naast een bijzonder wit gebouw. Binnenin ga je op ontdekking in de onder water wereld en zie je duizenden vissen en zelfs haaien om je heen zwemmen. Terug buiten zie je de pinguïns en zeehonden genieten van het water.

De meeste dieren vindt je ongetwijfeld terug in “La Terre des Origines”. Dit is het land van de grote vijf: leeuwen, neushoorns, Kaapse buffels, Afrikaanse olifanten en luipaarden. Ontdek hoe men leeft in Afrika dankzij het Paaldorp of Tambera-Dorp en dat tussen de giraffen, hyena’s, wrattenzwijnen, enz.

Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan de nijlpaarden en de twee witte tijgers die voorlopig hier zijn gevestigd.

Het hoogtepunt dit jaar bevindt zich echter in “La Cité des Immortels”. De rode panda’s vertoeven er al even, maar sinds dit jaar zijn de reuzenpanda’s de publiekstrekkers van het park geworden. Het verblijf is het beste pandaverblijf dat ik tot nu toe heb gezien. Veel open ruimte buiten en een grote grot binnen. Wij hadden geluk, want één van de panda’s zat buiten en deed bijna kunstjes voor zijn grote publiek. Ondersteboven hangen, takken afkraken, naar beneden vallen en lekker zijn tak opeten op zijn schommel. Daarna kan je gezellig wandelen door één de grootste traditioneel aangelegde Chinese tuin buiten China.

In Pairi Daiza kan je gerust een hele dag vertoeven. Je maakt een reis rond de wereld aan de hand van de verschillende fauna en flora, unieke thematisatie en rustige sfeer. Geen thrills, maar een rustig dagje uit voor het hele gezin.