Op zoek naar Idéfix in Parc Astérix

Op zoek naar Idéfix in Parc Astérix

Italiaanse druïden

Wie Parc Astérix al wat kent kan deze nieuwe zone situeren op de plek waar tot voor kort het druïdenbos te vinden was, de thuis van de kleine Zierer-achtbaan ‘La Ronde des Rodins’. Om plaats te maken voor de nieuwe familiezone werd de baan verwijderd en verkocht aan een ander Frans park, Fraispertuis City, waar de baan onder dezelfde naam aan een nieuw leven begonnen is. Met het verwijderen van ‘La Ronde des Rodins’ kwam een gebied van 5000 vierkante meter vrij dat vanaf nu de thuisbasis is van het hondje Idéfix en de druïden.

Want hoewel de zone naar de trouwe vriend van Obelix is genoemd, staan de oude tovenaars centraal in deze zone. Volgens het verhaal dat Parc Asterix verzon voor de nieuwe zone hebben de druïden grondig nagedacht over hoe ze kinderen zoveel mogelijk plezier konden bezorgen. Elke druïde ontwierp een attractie voor de jongste bezoekers van het park waarin ze hun eigen specialiteit verwerkt hebben.

Toevallig was elke druïde ook goed op de hoogte van de inhoud van de attractiecatalogus van Zamperla, want elk van de vijf attracties heeft toch wel heel erg veel weg van één van hun attracties. De Italiaanse attractiebouwer leverde de attracties voor ‘La Forêt d’Idefix’, dat naast de vijf attracties ook twee speeltuinen, een winkel en een uitgiftepunt met snacks en snoepgoed herbergt.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2014. Klik hier om dit nummer te bestellen.