Het concept: Mr. Magorium’s Wonder Emporium

Het concept: Mr. Magorium’s Wonder Emporium

“Your life is an occasion, rise to it!”

Bij velen zal er meteen een belletje beginnen rinkelen. Het verhaal komt uit de gelijknamige film van Mandate Pictures en Walden Media. Deze familiefilm uit 2007 is een verhaal voor het wat jongere publiek en werd gebracht door een topcast: Dustin Hoffman, Natalie Portman en Jason Bateman. Hier een korte samenvatting.

Mr. Magorium’s Wonder Emporium gaat over een heel bijzondere speelgoedwinkel die wordt gerund door de 243 jarige Mr. Magorium (Dustin Hoffman). Al het speelgoed dat je er kan vinden, komt tot leven dankzij het levende emporium. Meneer Magorium vindt dat hij het laatste hoofdstuk van zijn leven heeft geschreven. Daarom wil hij afscheid nemen en de winkel overlaten aan Molly Mahoney (Natalie Portman). Zij is de store manager en een jonge pianiste met de ambitie om muzikaal door te breken. Helaas heeft ze geen succes en zit ze vast met haar leven. Mr. Magorium geeft haar een houten blok, de Congreve Kubus, waardoor ze de weg weer zal vinden. Om de waarde van zijn eigendom te schatten,  huurt hij een boekhouder, Henry Weston (Jason Bateman). Deze serieuze zakenman komt vrijwel meteen in conflict met Molly doordat hij niet in de magie van de winkel gelooft. Zij probeert het tegendeel te bewijzen maar tevergeefs. Wanneer Mr. Magorium daadwerkelijk afscheid neemt, wordt het huis levenloos en grijs. Molly moet kiezen tussen de winkel te verkopen of te houden, en dan staat ze tegenover Henry. Hij is nog steeds vol ongeloof en gelooft haar niet, maar zij gelooft zelfs in een houten blok zoals de Congreve Kubus. Wanneer deze door die woorden tot leven komt en Henry haar doet inzien dat ze gewoon moet geloven in haarzelf, komt de hele winkel weer vol energie. Molly wordt zo de trotste nieuwe eigenaar van het prachtige en magische Emporium.

De attractie

Foto: Sven Popelier

Dit verhaal brengen we aan de hand van een madhouse. In tegenstelling tot de bestaande attracties van dit type, zou het een vrij vrolijk thema hebben. Naast de attractie zou het ook een echte speelgoedwinkel zijn, wat zorgt voor een unieke combinatie.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2014. Klik hier om dit nummer te bestellen.