Hotel: Camp Resort in Europa-Park

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 1 (2014) / #1 (Juli 2014) / Hotel: Camp Resort in Europa-Park
Hotel: Camp Resort in Europa-Park

In het Camp Resort van Europa-Park kan je namelijk kiezen uit drie types van slaapgelegenheden: tipitenten, huifkarren en blokhutten, waarvan de tipitenten het goedkoopste zijn. Afhankelijk van de grootte van je groep kan je kiezen voor een tent van vier, zes of twaalf personen. Je betaalt een vaste prijs voor een tent, afhankelijk van de grootte.

Omdat we liever ‘s nachts naar Duitsland rijden (dan is het een stuk rustiger op de wegen), waren we veel te vroeg in het Camp Resort. We besloten wat rond te wandelen en waren erg onder de indruk van de aankleding van het cowboydorpje. Het is tot in de puntjes aangekleed en zelfs de toiletten en de douches zijn volledig uitgewerkt in Wild-West stijl. Daar kan de prefab-container die ze in Phantasialand het Smokey’s Digger Camp Saloon noemen nog heel wat van leren. Ook de Silver Lake Saloon ziet er van binnen exact uit zoals je een saloon kent uit de Westernfilms.  Na een halfuurtje rondkijken kwamen we een personeelslid tegen dat de receptie speciaal voor ons een halfuur eerder opende dan normaal gepland was. We kregen meteen onze tent toegewezen en onze tickets voor Europa-Park (die we in een pakket gekocht hadden). Tegen een kleine meerkost mochten we ook in een huifkar blijven slapen omdat er nog vrij waren, maar daar hebben we vriendelijk voor bedankt. We trokken naar de auto om die te verplaatsen naar de parking van het Camp Resort en gingen met onze slaapzakken (die moet je wel zelf meebrengen) op zoek naar onze tent.

Aan de buitenkant zien de tipi’s er uit als echte indianententen, maar in tegenstelling tot wat we verwacht hadden is de binnenkant een stuk moderner. Verwacht geen grote luxe, maar in de tenten zijn er verwarmingstoestellen, stopcontacten en internettoegangen voorzien. Heb je veel apparaten op te laden, dan neem je best een verdeelstekker mee, want je deelt die uiteraard met iedereen in de tent.

Het Camp Resort is een gezellige plek waarbij de tipi’s, huifkarren en blokhutten rond een groot meer in de natuur gelegen zijn. Wij hebben er alvast een zeer gezellige avond, nacht en morgen gehad. ‘s Avonds is het er zeer gezellig verlicht en kan je nog iets gaan drinken in de Silver Lake Saloon of in de bars de vele andere hotels van het park (waar je gratis de wifi mag gebruiken omdat je in een accommodatie van Europa-Park overnacht). Slapen als een indiaan, oké met iets meer luxe dan, en ‘s morgens uit een tipitent kruipen om te gaan ontbijten in de saloon, het heeft wel iets. Ben je op zoek naar grotere luxe, dan zal je een huifkar of blokhut overwegen, of gewoon een kamer in een hotel uiteraard. Wil je slapen in je eigen tent, caravan of mobilhome, dan kan dat ook. Je kan een plekje naast het Camp Resort reserveren, waarna je ook gebruik mag maken van alle faciliteiten die het Camp Resort te bieden heeft.

Volgende keer kiezen we waarschijnlijk voor één van de andere accommodaties die Europa-Park aanbiedt om die ook eens uit te proberen, maar ben je op zoek naar een goedkope overnachting bij Europa-Park en kan je leven met iets minder luxe dan in een hotel, dan kunnen we een tipi in het Camp Resort zeker aanraden.