Exit Earth Explorer, welkom Explorado

Exit Earth Explorer, welkom Explorado

Explorado lijkt in vele opzichten op het vroegere Earth Explorer. Nog steeds draait het er om de vier natuurelementen, maar het concept en de manier waarop die gebracht worden is veranderd. Niet langer staan de vijf grote attracties van het park centraal, de nadruk komt nu meer te liggen op de educatieve doe-tentoonstellingen en CleverLabs.

Explorado vertrekt van de “Hand-on, Minds-on, Hearts-on”-pedagogie: de kinderen worden aangemoedigd om zelf antwoorden te zoeken met de hulp van de edutainers in het park. Daarnaast werden twee van de grote attracties verwijderd om plaats te maken voor expositieruimte: van Vulcano The Ride en The Abyss is geen spoor meer te bekennen. Vulcano The Ride was “opgebruikt”, de mini-splash had teveel last van storingen, en de film die in The Abyss speelde was na 8 jaar meer dan gedateerd.

De ingang van The Abyss werd echter wel behouden: de ruimte wordt binnenkort in gebruik genomen als tweede CleverLab waarin kinderen onder begeleiding allerlei experimenten kunnen doen die thuis of op school iets te moeilijk zijn om uit te voeren. Earthquake (de aardbevingssimulator), Apollo 3000 (de vrijeval toren met film) en Tornado Shelter (de tornado-schuilkelder simulator) werden opgefrist en zijn wel nog in Explorado te vinden.

Foto: Tom Vandenbroucke

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2014. Klik hier om dit nummer te bestellen.