Show: Magic Bubble Show in Bobbejaanland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 1 (2014) / #1 (Juli 2014) / Show: Magic Bubble Show in Bobbejaanland
Show: Magic Bubble Show in Bobbejaanland

Na jarenlang het Italiaanse publiek te hebben verwonderd in het Italiaanse pretpark Gardaland, lijkt Marco Zoppi in Bobbejaanland zijn vaste stek gevonden te hebben. Wie geïnteresseerd is in grootse, spectaculaire stunts raden we eerder The Battle in de paardenarena aan maar wie zich kan laten meeslepen in een magische wereld waar het esthetische de bovenhand neemt, zal bij de Magic Bubble Show ogen te kort komen.

Marco Zoppi weet als geen ander zijn publiek te bespelen en wordt daarbij geholpen door de kleurrijke wereld die de lichttechnici van Bobbejaanland weten te creëren. Licht en muziek spelen in deze show minstens een even grote rol als de mimiek en de bubbel- en goochelacts die Zoppi op het podium brengt.

Want gegoocheld wordt er ook in deze show, een prima aanvulling bij de knappe dingen die Zoppi weten te scheppen uit zeepsop, lucht en rook, en bijdraagt aan de sfeer van verwondering die tijdens de voorstelling in het theater hangt. Naast de omkadering staan natuurlijk de bubbels centraal en die weet Zoppi te creëren in allerlei constelaties. Hij demonstreert zijn kunsten onder andere op een ronde tafel, in een speciaal voor bubbelshows ontworpen kader en natuurlijk ook in de lucht. Geholpen door buizen en blaasringen in allerlei formaten tovert hij bijzondere formaties van bellen tevoorschijn, die naarmate de show vordert steeds groter en spectaculairder worden.

Het blijft natuurlijk een show vol zeepbellen en goocheltrucs, maar wie zich kan verliezen in de kleurrijke wereld, de zorgvuldig gekozen muziek en Zoppi’s unieke stijl komt na een klein halfuur ongetwijfeld met een glimlach naar buiten. Wedden dat er nog nooit zoveel bellenblazers over de toonbank zijn gegaan in de shops van Bobbejaanland?