Getest: Flug der Dämonen in Heide Park

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 1 (2014) / #1 (Juli 2014) / Getest: Flug der Dämonen in Heide Park
Getest: Flug der Dämonen in Heide Park

In het Transilvanische themagedeelte van het park, op de plaats waar tot voor kort de Wildwasserbahn te vinden was, staat nu de imposante Flug der Dämonen, een spierwitte achtbaan van 40 meter hoog en 770 meter lang.

Vanaf het wandelpad naar en rond de attractie krijg je een mooi uitzicht op de baan en de vijf inversies die de treintjes van deze Wing Coaster te verwerken krijgen. Een andere aanrader om een mooi overzicht van de baan te krijgen is het uitkijkpunt dat je kan vinden bij de Schweizer Bobbahn.

Het is een achtbaan van de bekende achtbaanbouwer B&M, dus dan mag je meestal een soepele rit verwachten. Bij Flug der Dämonen is dat niet altijd het geval, op bepaalde plekken in het treintje krijg je toch redelijk wat trillingen te verwerken. Als ik je een tip mag geven, kies dan voor een stoeltje links vooraan.

De rit bestaat uit een aaneenschakeling van best wel leuke elementen. Nadat de kettinglift je tot op 40 meter hoogte heeft gebracht ga je meteen de divedrop in, waarna je over een airtime heuvel geslingerd wordt. Daar wordt een actiefoto genomen, waarna je de door de immelman-loop vliegt, gevolgd door een kurkentrekker. De laatse twee inversies maak je tenslotte in een pretzelloop, waarna je via een grote bocht de eindremmen invliegt.

Persoonlijk vind ik dat de baan leuke elementen heeft, maar ik heb toch wel een snelheidsgevoel gemist. Hoewel je op bepaalde plekken wel 100 kilometer per uur gaat, heb ik dat nooit echt gevoeld. Voor de rest is het een heel knap aangeklede achtbaan waar ik met veel plezier meerdere ritjes in gemaakt heb. Moest ik de baan een cijfer moeten geven, dan kreeg Flug der Dämonen van mijn 7,5 op tien.

 

Flug der Dämonen Heide Park
Foto: Stijn Colson
Flug der Dämonen Heide Park
Foto: Stijn Colson
Flug der Dämonen Heide Park
Foto: Stijn Colson