Dit lees je in het tweede Brakesection Magazine van dit jaar

Home / Brakesection Blog / Dit lees je in het tweede Brakesection Magazine van dit jaar
Dit lees je in het tweede Brakesection Magazine van dit jaar

Gehaast en geen tijd om dit volledig te lezen?
» Hier zie je het volledige overzicht.
» Verleng/neem hier een abonnement

In gesprek met Peter Koppelmans, ontwerpcoördinator van Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar Symbolica zouden we bijna vergeten dat de Efteling dit jaar nog een groot verjaardagscadeau presenteert: Vakantiepark Efteling Loonsche Land. We hadden een gesprek met Peter Koppelmans, ontwerpcoördinator van het vakantiepark bij de afdeling Design & Development van de Efteling. Lees hier al een fragment.

Fabien Manuel over de toekomst van Walibi

Er breken drukke tijden aan bij Compagnie des Alpes. De groep investeert de komende jaren heel wat in nieuwe skigebieden, nieuwe pretparken én in de bestaande pretparken. Sporen van een vernieuwde visie zijn sinds vorig jaar al terug te vinden in de Walibiparken van de groep. We spraken met Fabien Manuel, artistiek manager bij CDA Development over zijn job, zijn werk voor Walibi Belgium & Walibi Rhône-Alpes en hadden het over de toekomst van de Walibiparken. Lees hier al een fragment.

Alles over Ferrari Land, het nieuwe pretpark bij PortAventura

Als het tweede pretpark in het PortAventura World-resort heeft Ferrari Land best grote schoenen te vullen. PortAventura staat geheel terecht bekend als één van de mooiste pretparken van de wereld en ook als thuisbasis van enkele van de beste attracties van Europa. We trokken naar het nieuwe pretpark en kwamen terug met een stevige reportage. Lees hier al een fragment.

Goudkoorts bij Attractiepark Slagharen

In één van de laatste edities van vorig jaar schreven we over het afscheid van de Looping Star/Thunder Loop van Slagharen. Nu, een goed half jaar later, is de omgeving waar de achtbaan toen stond volledig onherkenbaar geworden! Wat een eyecatcher, deze Gold Rush! Lees hier al een fragment.

Op de werkvloer: Aleksandra Vidanovski, communicatieverantwoordelijke bij Pairi Daiza

Voor dit nummer gingen we voor één keer niet bij een pretpark op bezoek, maar trokken we naar Pairi Daiza voor een babbel met Aleksandra Vidanovski. Na een opleiding communicatiemanagement kwam ze al snel bij de evenementendienst van Walibi Belgium terecht, waar ze later de rol van PR-verantwoordelijk op zich nam. Tegenwoordig treffen we Aleksandra niet meer tussen de attracties, maar tussen de dieren van Pairi Daiza waar ze als communicatieverantwoordelijke aan de slag is.

Achter de schermen bij The Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium

Ook in dit nummer geven we weer een blik achter de schermen bij een attractie en tonen we hoe een attractie er met werkverlichting aan uitziet en nemen we je mee naar plekken waar je als bezoeker niet komt. Dit nummer gaan we op bezoek bij Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

De sage van de verschrikkelijke draak Hellendra en haar DrakenNest.

Aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn woont sinds 12 april 2017 een gewetenloze, slechte draak, Hellendra genaamd. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest, en nog steeds wil ze meer en meer. We testten de nieuwe attractie voor je uit!

Star Tours: The Adventure Continues

Het startschot voor de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs is gegeven en dit werd stevig gevierd op 12 april. De feestelijkheden brachten helaas geen nieuwe attractie naar het park, maar wel enkele vernieuwingen. De eerste en grootste daarvan: Star Tours 2.0.

In het archief: Het einde van het Meli-tijdperk

We doken opnieuw in een rijkgevuld krantenarchief en spoorden de geschiedenis op van een belangrijke pretparkgebeurtenis. Deze keer beten we ons vast in het einde van het Meli-tijdperk en de verkoop aan Studio 100. Hoe is het zo ver kunnen komen en hoe ging dat juist in zijn werk? Lees hier al een fragment.

Neem nu een abonnement
(en krijg een nummer gratis!)

En verder:

  • Onbekend? Onbemind! – Parc Bagatelle
  • De Green Field-Mökit van PowerPark
  • Top 5: Originele pretparkthema’s
  • In de details: Pretparkmascottes
  • Het verhaal achter: Frontierland in Disneyland Paris