Uitverkocht

BSM Jaargang 4 Nummer 4 (UITVERKOCHT)

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen. Alle artikels uit dit nummer zullen eind 2019 hieronder volledig te lezen zijn.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 4

Beschrijving

Ghostbusters 5D – The Ultimate Ghost Hunt

Heide Park Resort heeft sinds dit jaar zijn eerste echte darkride! De spookachtige franchise van Ghostbusters is in het park neergedaald in het gebouw van de voormalige ‘Hallo Spencer Show’. In deze nieuwe interactieve darkride nemen bezoekers vanaf zes jaar plaats in de wereld van de geesten en moeten ze zoveel mogelijk van de wezens uit de weg ruimen. De investering voor de meest geavanceerde attractie van het park bedraagt een goeie 7,2 miljoen euro.

» Lees verder


Plattegronden tekenen bij Parkmap3D

We maken er elk parkbezoek gebruik van, ze bestaan in verschillende maten en vormen en we bewaren ze maar al te vaak als souvenir, maar we staan er verder weinig bij stil: parkplannen. Wie maakt die eigenlijk en hoe krijgt zoiets vorm? Om alles hierover te weten te komen, klopten we eens aan bij Olivier Pautot, eigenaar van het Franse bedrijf Parkmap3D.

» Lees verder


De nieuwigheden van Hansa-Park uitgetest

Hansa-Park viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en dat doet het niet onopgemerkt. Het nam eind vorig seizoen afscheid van de klassieke attractie El Paso Express en ook van Torre del Mar. Uiteraard doet het Duitse park dat niet zomaar. Ter compensatie opende het twee nieuwe attracties die op maat zijn voor het hele gezien: een thrillride en een coaster die geschikt is voor de kleintjes.

» Lees verder


Op bezoek bij Alterface: “Enjoy the ride!”

Desperado City, Maus-au-Chocolat, Reset: Anno Zero, Huntik en Justice League Alien Invasion: het zijn maar enkele van de ronkende namen waar Alterface zijn stempel op heeft gedrukt. Heel wat interactieve darkrides die in de laatste jaren geopend werden, bevatten technologie ontwikkeld door het Belgische bedrijf. We hadden een gesprek met Benoit Cornet, CEO en oprichter van Alterface, over waar zijn bedrijf mee bezig is, over de moeilijke eerste jaren, de grote successen en natuurlijk over het volgende paradepaardje: Popcorn Revenge in Walibi Belgium.

» Lees verder


Halloween 2017 in België

De halloweenperiode komt er weer aan, een prachtige periode bij uitstek om onze Belgische parken eens in een ander dag- of schemerlicht te zien! Er wordt namelijk elk jaar flink geïnvesteerd in deze populaire periode, maar waar in ons land kan je dit jaar zoal terecht voor nieuwe angstaanjagende spookhuizen en schrikwekkend veel plezier?

» Lees verder


In het archief: Het ongeval met de Sirocco

Op 27 augustus van 1997 – twintig jaar geleden – werd de trein van Sirocco gelanceerd richting zijn verticale looping. Na vijftien jaar quasi probleemloos gewerkt te hebben, brak de vliegwiellancering deze late namiddag plots af, met als gevolg dat de tien ton zware trein niet de beoogde topsnelheid bereikte. Het gevaarte raasde op zijn looping, ging naar boven en stortte terug naar beneden volledig volgens plan… Om dan in de terugweg door de looping een wiskundig toeval van ongelofelijke proporties te verwekken: de trein blijft perfect op zijn kop hangen.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! Potts Park

Wie ‘Duitsland’ en ‘pretparken’ zegt, zegt Phantasialand, Europa-Park of Heide Park. Maar naast die en andere grote kleppers, hebben onze oosterburen ook een enorm aanbod aan kleinere, regionale parken. Potts Park, gelegen te Minden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is er daar één van. Het park valt vooral op door zijn vele attracties waarbij je zelf aan de slag moet gaan en is bij achtbaanfans vooral gekend vanwege de unieke Turbo-Drachen.

» Lees verder


Op de werkvloer: Eddie de Clown

Voor deze editie van ‘Op de werkvloer’ zitten we met een vreemde eend in de bijt. We hebben verschillende werknemers gehad die al lange tijd op dezelfde plek werkten. Het is echter een primeur dat we iemand interviewen die op de werkplek zelf geboren en getogen is. Nou ja, ‘geboren’… De beruchtste clown van Nederland schijnt nooit het product van een bevalling te zijn geweest.

» Lees verder


De ‘Deluxe Callaghan’ kamers in PortAventura’s Gold River Hotel

PortAventura World heeft op dit moment vijf hotels in eigen beheer. Vier daarvan hebben 4 sterren, het meest recente heeft 5 sterren. In Hotel Caribe biedt het park buiten de gewone hotelzone een meer exclusieve, premium zone aan: Deluxe Club San Juan. In het meeste recente complex ‘Gold River’ is het herenhuis ‘Lucy’s Mansion’ sinds enkele jaren een apart 5-sterren hotel geworden en is er recent nog een apart gebouw bijgebouwd: Hotel Callaghan. In deze editie hebben we het over deze nieuwe, meer exclusieve ‘Deluxe Callaghan’ kamers.

» Lees verder


Spots uit, licht aan! Revolution in Bobbejaanland

De projectoren gaan uit, de kerstverlichting, lichteffecten en andere spots doven, en de werkverlichting gaat aan. Misschien kon je het al raden, maar in dit nummer steken we het licht aan bij onze teerbeminde Revolution in Bobbejaanland. Loop je mee?

» Lees verder


Top 5: Jaarrond griezelattracties

Voor zij die zich het hele jaar bang willen laten maken, zijn er in heel Europa tal van griezelattracties die het hele pretparkseizoen lang voor je klaar staan. Of het nu spookhuizen, achtbanen of walk-throughs zijn, deze attracties hebben allemaal menig bezoeker doen gillen. We maakten een selectie van vijf van de beste griezelattracties in Europa waar je het hele seizoen van kan genieten.

» Lees verder


In de details: Kerken in pretparken

Kan je een viering meemaken in een pretpark? Jazeker, want er zijn wel degelijk kapellen en kerken te vinden in onze Europese pretparken. We hebben het dan niet over bijvoorbeeld het gethematiseerde station van een afgebrokkelde kerk zoals bij The Swarm, maar echte ingewijde gebouwen. Luidt de grote klok van Hansa-Park, want we vertrekken op een korte pretpark bedevaart!

» Lees verder


Het verhaal achter: HEX – The Legend of the Towers

Het verhaal van Hex is wellicht wat beter bekend dan eerdere verhalen die we omschreven. Desalniettemin is het interessant om stil te staan bij het verhaal achter deze attractie, omdat het gebaseerd is op een legende die al veel ouder is dan het pretpark zelf.

» Lees verder