Op de werkvloer: Eddie de Clown

Op de werkvloer: Eddie de Clown

Eddie… Kan je dat even toelichten?  
“I came in with a bang,” zeggen ze dan. Dr. Shock had een computer geproduceerd waarin ie de angst van de mensen kon opslaan om daarmee zijn overleden dochter tot leven te wekken. Dat ging helaas niet helemaal goed. “He created a monster,” zeggen ze dan. Maar de echte halloweenfans weten dat ik het niet altijd even nauw neem met mijn origine. We vertellen telkens precies waar we zin in hebben. Wat fans daar van vinden, hebben we eigenlijk een beetje schijt aan. 

Je draait ondertussen al verschillende seizoenen mee in Walibi. Is er een evolutie? 
Uiteraard merk ik een enorme evolutie! Het is mijn elfde seizoen dit jaar en wat ik vooral merk is dat de mensen zélf vinden dat het spannender en enger moet. Het is niet zozeer dat wij grover moeten worden, maar mensen vragen er gewoon om. Dit jaar hebben we met de Halloween Fright Nights een nieuw haunted house dat ‘Below’ heet. Wat volgens mij alle verwachtingen tart van wat mensen tot nu toe hebben gezien in Haunted Houses. Dus ik ben heel benieuwd hoeveel mensen dat overleven. (grinnikt)  

Nu je het daar toch over hebt: wat mogen mensen van dit halloweenseizoen verwachten?   

Zoals ik al zei hebben we dit jaar ‘Below’.  Dat is héél spannend en spectaculair. Ik durf zelfs te zeggen dat het uniek is in de wereld! Ik heb dat gisteren voor het eerst zelf mogen ervaren en het ziet er onwaarschijnlijk te gek uit. Het is échte horror. Daar alleen al moeten mensen voor komen. Daarnaast krijg ik met ‘Eddie’s Area’ dit jaar mijn eigen themazone. Het wordt mijn eigen speciale mix van decoratie en horror. Dus ik ben heel benieuwd wat jullie daarvan zullen vinden. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.