Spots uit, licht aan! Revolution in Bobbejaanland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 4 (2017) / #4 (Oktober 2017) / Spots uit, licht aan! Revolution in Bobbejaanland
Spots uit, licht aan! Revolution in Bobbejaanland

Supervisor en tevens duty manager Tim Geudens staat ons op te wachten aan de uitgang van Revolution en neemt ons mee naar de kelder van de attractie. Want ja, onder de revolution is nog een grote opslagruimte voor allerlei spullen van het park. In het midden is er een klein kamertje met de grote projector die de film afspeelt in de vulkaan en ook de buitenkant van de sculptuur van de krater kan je hier zien.

Dan is het tijd om rondjes te gaan wandelen. Jawel, we gaan naar boven! Wanneer we bijna boven zijn, drie bochten voor het einde van de ‘lifthill’, komen we op de catwalk een dikke rode lijn tegen. “Als de trein hier voorbij is, moeten we hem vastmaken als hij geëvacueerd moet worden,” zegt Tim. “Anders kan hij wegrollen en zijn parcours vervolledigen en dat willen we vermijden.” Voor degenen die al schrik zouden hebben dat ze bij een evacuatie eindeloos rondjes naar beneden moeten wandelen langsheen de smalle evacuatieweg: geen paniek. Er is vanboven een deur voorzien zodat je via een gewone trap het gebouw kan verlaten en tevens een mooi zicht hebt op het park. Ook wij nemen die weg en komen zo terug bij de uitgang van Revolution terecht. Tot de volgende!