De ‘Deluxe Callaghan’ kamers in PortAventura’s Gold River Hotel

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 4 (2017) / #4 (Oktober 2017) / De ‘Deluxe Callaghan’ kamers in PortAventura’s Gold River Hotel
De ‘Deluxe Callaghan’ kamers in PortAventura’s Gold River Hotel

Hotel Gold River is in vergelijking met de andere hotels nog relatief jong en ook het meest gethematiseerde hotel van de reeks. Het is eerder een site dan een hotel, want het complex bestaat uit tal van gebouwen en verschillende accommodatiemogelijkheden. De site brengt je 200 jaar terug in de tijd naar het dorpje Sullivan. Oorspronkelijk was Sullivan een goudmijn gelegen aan de Gouden Rivier, ontdekt door Lucy Callaghan in 1803. Doorheen de tijd groeide de site uit tot een welvarende stad. Dit uitte zich in een aantal gebouwen die werden opgetrokken zoals de Stadshal, het Opera Huis en een treinstation. Lucy Callaghan zelf woonde in een majestueuze hoeve. Anderen woonden dan weer in bungalows langs de rivier. Tot slot was er ook een kerkhof waar eer werd betoond aan de meest gerenommeerde burgers van toen. Het hotelcomplex bestaat dus uit deze gebouwen en biedt alzo verschillende accommodatiemogelijkheden aan. Er zijn voorts 4 zwembaden, 4 restaurants, 3 bars, 1 winkel, 1 minimarkt en een Kids Club. Kortom, een ganse stad waar je je in de 19e-eeuwse sfeer kan verliezen!

Hotel Callaghan

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt dit dus niet beschouwd als een apart hotel, maar hoort het tot het Gold River hotel. Het heeft dus tevens 4 sterren. Het hotel beschikt echter wel over een eigen ingang en parking, eigen receptie en eigen restaurant waar zowel een ontbijtbuffet als avondbuffet geserveerd worden. Het kan dus – net zoals Deluxe Club San Juan in Hotel Caribe – als een meer exclusieve, premium zone beschouwd worden van Hotel Gold River. Het gebouw telt 78 luxekamers van 32m² groot.

Locatie en prijs

In tegenstelling tot de andere hotels bevindt het Gold River Hotel zich volledig aan de andere kant van het park. Hierdoor heeft het een eigen toegang tot het park die uitkomt aan de houten achtbaan Stampida in de Far West zone van het park.

Qua prijs zit je net onder de duurste categorie – die is voorbehouden voor kamers in het 5-sterren hotel Lucy’s Mansion – maar kan je rekenen op interessante voordelen waardoor de verhouding prijs-kwaliteit best wel in orde is.

‘Deluxe Callaghan’-kamers en voordelen

Wanneer je een kamer boekt zit in de prijs steeds het erg uitgebreide en kwaliteitsvolle ontbijtbuffet en gratis toegang tot PortAventura voor gans je verblijf, zowel op de dag van aankomst als vertrek. Voor twee nachten, krijg je dus drie dagen toegang tot het park. Bij de Deluxe Callaghan kamer krijg je er dan één dag gratis toegang tot Ferrariland bij, alsook een gratis PortAventura Express Premium Pass. Deze pass is een fast pass waarmee je onbeperkt alle grote achtbanen en waterattracties zonder wachtrijen kan doen en dit gedurende het ganse verblijf. Als je weet dat deze pass €53 per dag kost, dan mag je wel stellen dat dit een erg mooi voordeel is. Tevens krijg je 30% korting op tickets voor het Caribe Aquatic Park.

Daarnaast hangen in de badkamer badjassen en zijn er slippers voorzien en kan je mits borgstelling ook nog aparte handdoeken voor het zwembad krijgen. Tevens is er een ganse set badproducten van het kwaliteitsvolle Rituals voorzien. Wanneer je aankomt, vind je op je kamer een gratis flesje water per persoon. Koop je iets in het park, kan je dit laten afleveren aan de receptie en betalen in het park kan met de kamersleutel.

Tip

Wij hebben ook gratis gebruik kunnen maken van een hotel shuttle service om buiten de parkuren van het Gold River Hotel naar het PortAventura Hotel te gaan en terug te komen, alsook om ons op de laatste dag naar het treinstation te brengen. We vermoeden dat deze service niet beperkt is tot gasten van Hotel Callaghan en Lucy’s Mansion, maar openstaat voor alle hotelgasten. Indien je in een van de hotels verblijft en je hebt behoefte aan een shuttle, informeer dan eerst of je deze van PortAventura zelf kan gebruiken, zo spaar je een taxirit of lange wandeling uit!