Het concept: Madless

Het concept: Madless

“Sanity for humanity”

Deze keer is het een volledig eigen verhaal. We trekken naar Eddington Labs om alles te ontdekken over een professor en zijn wereld verbeterende machine: Madless.

Professor George Eddington, gerenom-meerd psycholoog en wetenschapper, is de oprichter van Eddington Labs. Een faciliteit die gespecialiseerd is in het terug zuiveren van de geest. Het begon allemaal bij zijn vrouw, Elenor, die een trauma had opgelopen. Op een nacht was ze alleen thuis en was er een inbreker binnen geslopen. Ze had lawaai gehoord in de keuken en toen ze naar beneden liep, stond ze oog in oog met de schurk. Ze vluchtte naar de kelder en hij sloot haar op. De hele nacht lang bleef ze zitten in de duisternis. Ze kon geen kant op en begon van alles voor te stellen. Sindsdien was ze nooit meer dezelfde.

Toen ze haar naar een psychologische instelling brachten om het trauma te verwerken, bleek niets te helpen. Ze ontdekten dat haar extreme reactie een gevolg was van eerdere ervaring uit haar jeugd. George besloot om zelf het heft in handen te nemen en ontwierp een unieke machine. Hij had het geniale idee om het trauma er bijna letterlijk uit te slingeren en zo de geest weer vrij te maken. Elenor was na een paar behandelingen volledig genezen en zo werd de professor wereldberoemd.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2014. Klik hier om dit nummer te bestellen.