Show: Legend of the Pearl in Toverland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 1 (2014) / #2 (Augustus 2014) / Show: Legend of the Pearl in Toverland
Show: Legend of the Pearl in Toverland

Speciaal voor ‘Legend of the Pearl’ werd een zwembad opgebouwd in het meer aan de ‘Backstroke’-boomstamattractie. Veel aankleding heeft dat grote bassin echter niet gekregen, op wat bedrukte doeken na, waardoor er van een echt decor niet veel sprake is.

De duikshow vertelt het verhaal van vijf parelduikers die in een magische lagune op zoek gaan naar parels. Daarbij vinden ze een zeldzame schelp die, wat ze ook proberen niet, haar parel niet wil prijsgeven. Om na te gaan wie de sterkste van de vijf is, de sterkste zal de schelp opgetwijfeld kunnen openen, stelt de presentatrice van de show voor om een duikwedstrijd te houden. Op zomerse deuntjes wordt een serie stunts vertoond, die bruusk afgebroken worden wanneer de vrolijke muziek overgaat in dreigende tonen. Een boosaardig waterwezen, dat toevallig de stem heeft van directrice Caroline Kortooms, komt de parels terug opeisen. Wanneer de duikers weigeren de parels terug te geven, vervloekt het wezen de lagune door er een brouwsel in te gieten dat de duikers in schildpadden verandert en klaarblijkelijk hun verstand doet verliezen. Op de gekste manieren springen de schildpadden van de duikplanken, tot groot jolijt van de kinderen in het publiek. Wanneer het waterwezen een laatste poging onderneemt om de parels te bemachtigen, is één van de duikers snel genoeg om het tegengif dat het wou ruilen af te nemen, er mee op de duiktoren te klimmen en in het water te gieten. Dat is meteen ook het einde van het waterwezen, dat al brandend van de duiktoren in het water stort. De presentatrice start het publiek op te hitsen, wat haar wonderwel bleek te lukken, voor de finale sprong van 25 meter hoog, waarna de magische schelp uiteindelijk haar parel prijs wil geven.

Met de ‘Legend of the Pearl’-duikshow richt Toverland zich uiteraard vooral tot haar doelpubliek: kinderen en families. Hoewel de show een best wel leuk verhaal meegekregen heeft , slaagde Toverland er niet helemaal in om me mee te slepen, al leek de rest van het publiek, en zeker de kinderen, zich kostelijk te amuseren. Vooral het gebrek aan een leuk decor en de standaardsprongen zorgden er voor dat ‘Legend of the Pearl’ zich voor mij niet kon onderscheiden van andere duikshows… al blijven een sprong van 25 meter hoog of een sprong terwijl de duiker in brand staat natuurlijk altijd spectaculair om naar te kijken.