Barstensvol nieuwigheden: Brakesection Magazine Augustus 2017

Home / Brakesection Blog / Barstensvol nieuwigheden: Brakesection Magazine Augustus 2017
Barstensvol nieuwigheden: Brakesection Magazine Augustus 2017

Gehaast en geen tijd om dit volledig te lezen?
» Hier zie je het volledige overzicht.
» Verleng/neem hier een abonnement

Alles over Symbolica in de Efteling

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar op 1 juli was het eindelijk zover: Symbolica: Paleis der Fantasie opende zijn deuren voor het grote publiek. Net wanneer je denkt dat alles over Symbolica al gezegd is, komt Bert met dit fantastische overzichtsartikel over de gloednieuwe Efteling-darkride. Lees hier al een fragment.

Voletarium, vliegen over Europa(-Park )

‘Vliegen’ is een zeer aanwezig thema in pretparken. We kennen verschillende types Flying Coasters, Sky Fly thrill machines en op kleiner formaat zijn er Vliegende Fietsen van Zamperla. Disney heeft al enkele jaren een ultieme vliegervaring in hun assortiment: Soarin’. Dit type attractie was tot voor kort vrij onbekend in Europa, maar ondertussen tellen we er al enkele. De grootste en ongetwijfeld de spectaculairste daarvan is de nieuwste attractie van Europa-Park: Voletarium. Lees hier al een fragment.

Ontdek Pégase Express in Parc Astérix

Telkens als Parc Astérix een nieuwe attractie aankondigt, is het weer reikhalzend uitkijken naar het eindproduct. Elke vernieuwing zou immers zo uit de bekende stripverhalen kunnen komen, of zou net er in kunnen passen. Ook bij de nieuwe Gerstlauer familie-achtbaan Pégase Express stelt het park nabij Parijs niet teleur op vlak van thema, coaster en humor. We trokken naar de onverslaanbare Galliërs en testten het nieuwste paradepaardje uitgebreid uit. Lees hier al een fragment.

Star Trek Operation Enterprise in Movie Park Germany

Meteen op de plaza aan de ingang van Movie Park Germany valt op dat de skyline van het park radicaal veranderd is ten opzichte van vroeger: achter de fontein in de vorm van het filmlint-kluwen verrijst nu een soort van reusachtige kopie hiervan gemaakt in glimmend nieuwe zwarte achtbaantrack: wat een geweldige verwelkoming in het nieuwe park! Lees hier al een fragment.

Walibi Belgium anno 2023

De monden van de verzamelde pers vielen open toen Walibi Belgium op 22 juni 2017 een investeringsplan aankondigde waarbij over een periode van vijf jaar maar liefst honderd miljoen euro zou geïnvesteerd worden. Dat betekent niet alleen elk jaar nieuwe attracties, maar ook nieuwe themarestaurants, twee uitbreidingen van Aqualibi en grote thematische veranderingen. Lees hier al een fragment.

Production Pirates over d’Junga in Toverland.

Naar jaarlijkse gewoonte is ook deze zomer weer een extra show te zien in het buitengebied van Toverland. Na enkele duikshows en een waaghals-show vorig jaar koos Toverland er dit jaar voor om een volledig op maat gemaakte show rond de Dwervels te presenteren.  We spraken met David Stuyck, medeoprichter en “Creative Captain” van Production Pirates, over de nieuwe show. Lees hier al een fragment.

Op de werkvloer: Stuntman in Bobbejaanland

Voor de nieuwe spectaculaire auto- en motorstuntshow “Wicked Wheels” huurde Bobbejaanland het Team Folco in uit Italië, een professioneel team van stoere stuntmannen met stuntauto’s en -motors!  We spraken onlangs met Nicolao, een dertigjarige held uit Milaan die je deze zomer tot en met 27 augustus tweemaal per dag aan het werk kan zien op z’n motor in de Arena achteraan in het park. Lees hier al een fragment.

Spots uit, licht aan! Psyké Underground

Ook in dit nummer geven we weer een blik achter de schermen bij een attractie en tonen we hoe een attractie er met werkverlichting aan uitziet en nemen we je mee naar plekken waar je als bezoeker niet komt. Dit nummer gaan we op bezoek bij Psyké Underground in Walibi Belgium.

Neem nu een abonnement
(en krijg een nummer gratis!)

En verder:

  • In het archief: De overname van Bobbejaanland
  • Overnachten bij Liseberg
  • Top 5: Unieke waterattracties
  • In de details: De namen van de Six Flags parken
  • Het verhaal achter: Thor’s Hammer in Tusenfryd
  • Waarheen?