Star Trek Operation Enterprise in Movie Park Germany

Star Trek Operation Enterprise in Movie Park Germany

Op deze plek echter doet nog niet veel vermoeden dat het om een Star Trek-attractie gaat, je moet namelijk nog heel het park rondwandelen vooraleer je in het nieuwe themagebied aankomt.  

Op 14 juni was het nieuwe star trek themagebied nog volledig afgesloten, behalve voor een select groepje bezoekers en pers met badge, waaronder Brakesection Magazine uiteraard niet mocht ontbreken! We kregen een lekker hapje en drankje aangeboden en ook een speciale badge in de vorm van een futuristisch ogende bankkaart die in werkelijkheid een USB-stick was met daarop het hele verhaal van de nieuwe attractie. 

Counselor Deanna Troi

Movie Park heeft vandaag werkelijk álles uit de kast gehaald voor een spectaculaire openingsceremonie! We krijgen epische muziek van IMAscore voorgeschoteld, vergezeld van rook- en vuureffecten. De backstage-poorten zwaaien open en over de rode loper marcheren enkele prachtig verklede Star Trek-figuranten, gevolgd door de hele Star Trek crew van het park tot aan het podium, vergezeld door onder andere de directeur van het park én één van de originele Star Trek-personages, Counselor Deanna Troi (actrice Marina Sirtis), die voor de gelegenheid zelfs helemaal uit de VS was overgevlogen. Zij bleek tijdens haar speech helemaal dolenthousiast over de thematisering van de wachtrij en zei dat ze zich in de attractie écht terug op “the bridge” van de U.S.S. Enterprise NCC D 1701-D uit The Next Generation waande, klaar voor een nieuwe missie, net zoals ze dertig jaar geleden als toen nog jonge actrice deed. Ook zei ze dat er wereldwijd slechts één andere Star Trek Experience is waar een deel van de U.S.S. Enteprise is nagebouwd en dat is in Las Vegas, al betreft het daar een heel ander soort ervaring en geen rollercoaster. Movie Park Germany is in ieder geval momenteel het enige themapark ter wereld die de rechten van Star Trek hebben gekocht om deze te mogen gebruiken in een themapark. De commandobrug uit het ruimteschip is meteen het absolute hoogtepunt van de wachtrij, die werd ondergebracht in het gebouw van het voormalige filmmuseum van het park. Dit museum is helemaal onherkenbaar geworden sindsdien. De wachtrij bestaat bij het binnenkomen uit een voorstelling van de hoofdpersonages uit Star Trek en een zigzagrij door een futuristisch ogende ruimte met enkele star trek objecten en projecties. Nadien kom je in een soort van lift terecht met een instructiefilmpje, waarna je de brug mag betreden, en tenslotte het station.  

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.