BSM Jaargang 5 Nummer 4

Aanbieding!

 3,95

Brakesection Magazine by Pretparken.be is een tijdschrift vol pretparkplezier. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over het vierde nummer van de vijfde  jaargang. Je kan het nummer hieronder ook bestellen, of je kan natuurlijk meteen ook een voordeliger abonnement nemen.

Concreet: 52 pagina’s boeiende artikels over pretparken. Handig formaat met een fris design op papier van hoge kwaliteit. Klimaatneutraal geproduceerd.

Category: Jaargang 5

Op voorraad

Beschrijving

Eurosat in twee nieuwe kleedjes

Op 12 september 2018 heropende de populaire Eurosat-achtbaan in het Duitse Europa-Park na een sluiting van tien maanden als een nieuwe achtbaan met een dubbele ervaring: Eurosat CanCan Coaster en Eurosat Coastiality.

» Lees verder


Een dag op Euro Attractions Show

Eind september vond de grootste Europese bijeenkomst plaats voor leisure-, entertainment- en attractie-professionals, namelijk Euro Attractions Show, oftewel EAS. Het was een overweldigend succes en ook dit jaar sneuvelde het bezoekersrecord met gemak: meer dan 15.000 kijklustigen kwamen langs in de RAI in Amsterdam. Naast het groot aantal professionals dat er rondliep, vond je er ook het nodige aantal fans terug, maar is het nu echt hét evenement van het jaar dat je als doorwinterde pretparkfan niet mag missen? We brachten zelf eens een bezoekje aan de beurs en brengen verslag uit.

» Lees verder


The Walking Dead haalt X terug uit de dood

The Walking Dead: The Ride is de meest recente toevoeging voor Thorpe Park. Geen compleet nieuwe rollercoaster, maar wel een stevige herthematisering van X, de indoorachtbaan die al sinds 1996 in het park aanwezig is. Zo werd de klassieke underdog plots weer één van de populairste attracties in het park.

» Lees verder


In de rand – Daementia, hét fan-made horrorhuis

Oktober. De dagen beginnen te korten, de bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en de vakantiedagen zijn voorbij. Maar het goede nieuws is dat we mogen beginnen aftellen naar een speciale periode die steeds groeit in België: Halloween. En dat is niet langer enkel voor de pretparken een belangrijk evenement.

» Lees verder


De Pretparktoerist: Sicilië

Sicilië spreekt tot de verbeelding: de maffiosi van de Cosa Nostra, de machtige vulkaan Etna en de ligging in de Middellandse Zee, met de prachtige stranden en het blauwe water. Voor pretparkliefhebbers is het eiland sinds 2013 ook interessant geworden, dankzij de opening van het attractieparkgedeelte van Etnaland. In dit artikel geven we je een aantal ideetjes om van een reis naar Sicilië een onvergetelijke ervaring te maken!

» Lees verder


Nieuwe achtbaan – ICON

Een cliché onder pretparkfanaten, maar eentje dat klopt: in Blackpool Pleasure Beach kan je onmogelijk een foto maken van slechts één achtbaan. In dit park zijn achtbanen met elkaar vervlochten als de draden van een kantkloswerk. Met een tiental achtbanen – waarvan er twee meer dan één track hebben – lijkt het dan ook geen evidentie om er nog eens een grote achtbaan bij te proppen. Zeker niet eentje van meer dan een kilometer. Toch is dat precies wat het Engelse kustpark gedaan heeft. Icon heet de nieuwste hoop gewrongen staal. En wij testten die voor je uit

» Lees verder


Over de plas: Lunapark Sydney

Sydney. Bij deze naam denkt iedereen natuurlijk aan zonnige plaatjes van de beroemde Sydney Harbour Bridge met daarnaast het nog beroemdere Opera House met haar typische schelpvormige dakstructuren, of misschien aan de zonnige stranden met afgetrainde torso’s in Bondi Beach. Wat van de meeste postkaarten en foto’s van het New York van het Zuidelijk Halfrond is afgevallen, is een andere parel die aan de overkant van die beroemde havenbrug ligt: Luna Park. Een bezoekje aan dit klassieke stadspretpark mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Australië’s grootste stad.

» Lees verder


Open doek: Dubbel griezelen in PortAventura

Ben jij niet zo’n fan van spookhuizen en hou je meer van het halloweenthema zonder het schrikken? Dan is PortAventura World misschien wel een ideale bestemming voor jou. Het park staat bekend voor zijn shows en in oktober is dat niet anders. We pikten er twee uit: Bang Bang Halloween en Halloween Kingdom!

» Lees verder


In het archief: De stamboom van de houten achtbaan

De houten achtbaan is de oerversie van de rollercoasters. Toch is er een groot verschil tussen een moderne GCI zoals Troy of Heidi en de nostalgische Rutschebanen in Kopenhagen. Woodie’s zijn door de jaren heen geëvolueerd tot modernere, grotere en meer spannende attracties. Dit was zeker ook nodig in de jaren zeventig en tachtig, toen de stalen achtbaan zijn opkomst maakte en bewees dat niets onmogelijk was met een stalen track…

» Lees verder


Hoe zou het nog zijn met…? – Thierry Meeùs

Op een prachtige nazomerdag sprak Brakesection Magazine met Thierry Meeùs, CEO en bezieler van Océade. Het is druk in het zwembad, overal blije en joelende kinder- en jongerengezichten. Alles straalt en is kraaknet. Het is moeilijk te geloven dat dit waterpretpark over drie dagen definitief haar deuren zal sluiten en dat er over vier dagen bulldozers over dit terrein zullen rijden.

» Lees verder


Niet te missen – Kinderachtbanen

Er zijn twee soorten pretparkfans: degenen die maar al te graag op elke kinderachtbaan willen, puur om de coastercount omhoog te krijgen, en degenen die neerkijken op dit soort gedrag. Het maakt niet zoveel uit aan welk kant van dit spectrum jij staat, Maar feit is dat de piepkleine achtbaantjes soms ook écht de moeite zijn. Omdat ze mooi, historisch of gewoon erg leuk zijn. Om ervoor te zorgen dat de niet-achtbaanjagers geen onverwachtse toppertjes missen, lijsten we een paar van de beste kleine coasters van Europa op!

» Lees verder


Nieuw pretpark – Parc Spirou

Wie dit najaar wil ontsnappen aan de herfstkoude, moet het in zuidelijkere regionen zoeken. In de Provence, bijvoorbeeld. Terwijl in de Benelux de dagen steeds guurder worden, blijft het in Zuid-Frankrijk nog warm genoeg om te genieten van een duik in een openluchtzwembad. Maar als je dan toch die meer dan duizend kilometer naar het zuiden aflegt, waarom dan niet meteen een pretpark meepikken? Grote parken zijn eerder dun gezaaid in de Provence. Maar sinds deze zomer probeert een gloednieuw park het gat in de markt te vullen. Parc Spirou is de naam en het staat volledig in het teken van de bekende stripfiguurtjes die in het Nederlands beter bekend zijn als Robbedoes en Kwabbernoot, Guust Flater, Marsupilami en Lucky Luke. Ook wij zetten op een hete najaarsdag in september onze eerste stappen in de wereld van de kleurrijke striphelden. Hoeba hoeba!

» Lees verder


Het verhaal achter – El Hotel Embrujado in Parque Warner Madrid

Hotel Embrujado is een Vekoma Madhouse in Parque Warner Madrid. De attractie is geïnspireerd op een hotel in Californië, waarvan men zegt dat het er dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien. Stap mee in het verhaal achter dit spookhotel.

» Lees verder

Extra informatie

Gewicht 150 g