The Walking Dead haalt X terug uit de dood 

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 5 (2018) / #4 (Oktober 2018) / The Walking Dead haalt X terug uit de dood 
The Walking Dead haalt X terug uit de dood 

SPOILER ALERT! Onderstaand artikel bevat spoilers over de inrichting en het ritverloop van de attractie, alsook over de televisiereeks The Walking Dead. Wil je de achtbaan helemaal zelf ontdekken? Lees het artikel dan pas nadat je de achtbaan zelf beleefd hebt.

De ombouw van de achtbaan kadert in The Year of The Walking Dead, een reeks evenementen die dit jaar prominent in het park aanwezig waren. Ook tijdens Halloween neemt de bekende zombiereeks The Walking Dead van televisiezender AMC het park nogmaals over. Maar de ombouw van de indoorcoaster is geen tijdelijk stukje marketing: het gaat om een uitgebreide nieuwe beleving die van de oude X plots de beste gethematiseerde baan van Thorpe Park maakt.  

Het park nabij Londen werkt al enkele jaren aan een reputatie op het vlak van horrorattracties. In 2009 zag Gerstlauer-achtbaan ‘Saw – The Ride’ het licht, gevolgd door de unieke darkride-beleving Derren Brown’s Ghost Train in 2016. Twee jaar later krijgt ook de bekendste zombiefranchise van deze eeuw een permanente stek in het park. 

Ondode achtbaan 

Toepasselijker kan het haast niet, een achtbaan opnieuw tot leven wekken met een zombiethema. Dat is precies wat Thorpe Park gedaan heeft. X was één van de klassiekers in het park, maar begon de laatste tijd zijn leeftijd te tonen. Dat ging ook samen met steeds lagere bezoekersaantallen. Wie nu een ritje wil maken, zal sinds dit jaar de wachtrij echter moeten delen met een hoop enthousiastelingen. 

Ooit opende X: No Way Out als tweede achtbaan van het park. Opvallend was dat de trein het volledige traject achteruit aflegde, een unicum in 1996. Nog bijzonder was…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Oktober 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.