Nieuwe achtbaan – ICON 

Nieuwe achtbaan – ICON 

Icon is een launchcoaster van Mack Rides, met twee lanceringen en één ‘officiële’ inversie. De opening op 25 mei 2018 betekende de eerste nieuwe coaster voor het park in meer dan tien jaar tijd, met tweedehands-SLC ‘Infusion’ die het park vervoegde in 2007 als voorganger. Dergelijke grote gebeurtenis, daar hoort een iconische achtbaan bij, dachten ze in Blackpool. Kan Icon die naam waarmaken? 

De rit 

Twee lanceringen, zegt u? Laat maar komen, zeggen wij dan. Maar wie Mack een beetje kent, weet dat er nauwelijks echt sprake is van een stevige start. Langzaam rolt de trein het station uit, naar de eerste lanceerstrook. Na een korte stilstand vertrekt de trein met een kracht die het midden houdt tussen een zacht duwtje in de rug en de versnelling van een kleine sportwagen. Met die geleidelijke versnelling haalt de trein tegen het einde van de lanceerstrook een gezapig tempo van 80 kilometer per uur, alvorens een tunnel vol mist in te duiken. 

Meteen achter die wolk ligt een heuvel van 25 meter hoog. Airtime is hier een iets te gul woord, maar een lichtjes zwevend gevoel is wel aanwezig. Spectaculairder echter is…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Oktober 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.