Top 5: Overdekte achtbanen

Top 5: Overdekte achtbanen

Maar welke vijf vinden wij de meest spectaculaire, mooiste en beste overdekte achtbanen van Europa? We stelden een top vijf samen met de overdekte achtbanen die je echt eens moet gedaan hebben!

Noot: Een overdekte achtbaan en een indoorachtbaan zijn twee aparte begrippen. Een indoorachtbaan is een coaster die in een gebouw zit dat (doorgaans) meerdere functies heeft, waar een overdekte achtbaan in een gebouw zit speciaal ontworpen om de achtbaan te overkoepelen. Zo is bijvoorbeeld de Boomerang in Toverland een indoorcoaster, maar Vogel Rok een overdekte achtbaan. We hebben het in deze top vijf uiteraard over de overdekte achtbanen.

5 – Höllenblitz – Duitse kermissen

Voor de eerste baan in de top vijf hoeven we niet naar een pretpark, maar naar de Duitse kermissen (en dit jaar Wiener Prater, waar de baan enkele maanden zal vertoeven). Höllenblitz is een reizende achtbaan die in 1992 voor het eerst op de kermis kwam, toen nog met een andere naam en thema. Het is een spinning coaster, maar niet één zoals we gewoon zijn: de karretjes van telkens twee personen zijn verbonden in drie lange treinen. De achtbaan kent slechts één grote drop, die niet in de loods verstopt zit, maar langs de imposante voorgevel heen dendert onder een waterval door. Binnenin is van het mijnthema weinig terug te vinden, maar je oriënteren in de hal is door het spinnen geen simpele opgave. Een heleboel lasers en andere lichteffecten maken van een ritje op Höllenblitz een echt feestje. Zeker niet één van de spannendste overdekte achtbanen van Europa, maar wel één van de allerleukste en daarom een plaatsje in deze top vijf waardig.

4 – Raptor Attack – Lightwater Valley

Lightwater Valley is een relatief onbekend parkje in het platteland van Groot-Brittannië dat vooral bekend staat om de langste achtbaan van Europa: The Ultimate. Maar ze hebben ook nog een andere, onbekendere topper: hun overdekte achtbaan ‘Raptor Attack’…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.