Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Spots uit, licht aan! Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium

Video: Yelle Kleykens

#2 (Juni 2017)

Spots uit, licht aan! Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium

Ook in dit nummer geven we weer een blik achter de schermen bij een attractie en tonen we hoe een attractie er met werkverlichting aan uitziet en nemen we je mee naar plekken waar je als bezoeker niet komt. Dit nummer gaan we op bezoek bij Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

Wanneer we het gebouw van de darkride binnenwandelen langs een achterpoort, brandt er nog geen enkel licht binnen. De lichtknop staat in de controlekamer aan het startpunt van de attractie en dat betekent dat we in het pikkedonker met onze smartphone als zaklamp in de hand naar daar moeten wandelen. Een leuk weetje is dat de automatische deuren in het parcours altijd werken, ook al staat de attractie niet aan. De deur die achter ons in de verte krakend terug toeging versterkte enkel maar het speciale, griezelige gevoel tijdens onze donkere zoektocht naar de lichtknop.

Nadat we het licht aangestoken hebben, worden we rondgeleid doorheen de attractie en komen we enkele leuke details en ruimtes tegen. In de eerste scènes van de attractie staan er bijvoorbeeld enkele nep-laptops in het decor met daarop grafiekjes en concept-arts van de darkride en is er een Pepper’s ghost met daarop nog markeringen van Six Flags. Wat verder, net na de eerste scene met Seth (de boze bewaker van Tutankhamon’s schat), is er een verborgen afslag die alle karretjes ’s avonds nemen: eentje die naar een grote hal leidt waar alle voertuigen ’s nachts opladen.

Wanneer we onze wandeltocht doorheen de darkride verder zetten valt het op hoeveel deuren er in de wanden verstopt zitten die als shortcut dienen. Aan de andere kant van een deur zit je plots een heel aantal scenes verder, zo komen we plots terecht in de anders pikdonkere ruimte met vliegende insecten. Dit zijn eigenlijk bewegende armen met daaraan twee vliegende beesten en een windmachine.

Nadat we de schat gevonden hebben, komen we terug aan bij ons startpunt en is de ‘challenge’ gedaan voor ons. Maar heb jij er nog niet genoeg van? Bekijk dan de walkthrough hierboven.

Meer artikels uit #2 (Juni 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top