Top 5: Originele pretparkthema’s

Top 5: Originele pretparkthema’s

We zullen nooit klagen als er een park een fraai westerndorpje aanlegt, maar erg origineel is het niet meer. Voor dit nummer van Brakesection Magazine gingen we voor de liefhebbers van originaliteit op zoek naar de uniekste thema’s van Europa – dingen die je niet snel twee keer zult tegenkomen.

Om het eerlijk te houden, hebben we voor dit artikel enkel thema’s gekozen die geen bekende IP zijn, zoals Saw: the Ride en Van Helsing’s Factory. Zeker en vast originele thema’s, maar voor dit artikel mag het nog een stukje doordachter!

Freischütz – Bayern Park

Laat het maar aan Duitse parken over om met iets unieks uit te pakken. En laat Bayern Park nu net überduits zijn! Het park is niet erg bekend, wat niet onlogisch is gezien de ligging in het voor ons verre Beieren. De topattractie doet echter misschien wel een belletje rinkelen bij coasterfans, want de gelanceerde coaster Freischütz staat bekend als één van de meest intense coasters van Europa. Na de launch uit het station volgt een compact parcours met vier inversies.

Maar dat heerlijke coastergeweld is niet de reden dat de achtbaan het tot in deze lijst geschopt heeft. Hoewel het thema minimaal is uitgewerkt, is het achterliggende verhaal mits dichtgeknepen ogen zeker en vast herkenbaar. Het thema van de achtbaan is namelijk… een operavoorstelling uit 1821. Het verhaal gaat over een duel dat het hoofdpersonage van de opera aangaat met kogels gemaakt door de duivel. Deze kogels missen nooit hun doel. Met dat in het achterhoofd, herken je in het station van de achtbaan al snel de loop van een pistool. De kogel die geleid wordt door de duivel is natuurlijk het karretje, dat uit de loop gelanceerd wordt en zich daarna door allerlei bochten kronkelt. Vergezocht of geniaal? Bayern Park is een beetje van beiden.

Le Défi de César – Parc Astérix

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.