Restaurant: Blue Lagoon in Disneyland Parijs

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 2 (2015) / #4 (Oktober 2015) / Restaurant: Blue Lagoon in Disneyland Parijs
Restaurant: Blue Lagoon in Disneyland Parijs

Als er één restaurant is waar je als bezoeker sowieso mee in contact komt, dan is het wel Blue Lagoon, want je vaart er simpelweg voorbij wanneer je plaatsneemt in een bootje van de attractie Pirates of the Caribbean. Vanuit je bootje kijk je uit op de prachtig verlichte lagune en krijg je zowaar zin om ook eens zelf daar te gaan eten. Voor één keer gaven we toe aan de verleiding… 

Blue Lagoon is één van de duurste restaurants in het park en toch kan je maar beter reserveren wanneer je hier wil gaan lunchen of dineren, immers, ondanks de hogere prijsklasse is dit een van de populairste restaurants. De keuken is exotisch met verse schaal- en schelpdieren en diverse vissoorten, wat ook meteen de hoge prijsklasse verklaart. 

Wij hebben ’s ochtends gereserveerd en konden dus met een gerust gemoed uitkijken naar onze ontdekkingstocht in dit Caraïbisch oord voor de visliefhebbers. Een ober begeleidt ons naar ons tafeltje waar we plaatsnemen en overhandigt ons de menu- en drankenkaart. Zowel à la carte eten als kiezen voor een menu behoort tot de mogelijkheden. Wil je graag een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert nuttigen, dan kom je logischerwijze voordeliger uit door te kiezen voor een menu. Hierbij kan je kiezen uit een 4-tal menu’s waarbij de prijs oploopt naargelang de gerechten die erin opgenomen zijn. 

We kiezen elk een ander menu en bestellen er een fles rosé wijn bij. Tevens vragen we om een fles tafelwater, die gratis is. Kort na onze bestelling brengt de ober een mandje met broodjes en boter, alsook een kommetje met nacho’s. De fles wijn wordt gepresenteerd, geproefd en goed bevonden, het aperitieven kan beginnen! 

Wat de voorgerechten betreft, kiezen we enerzijds voor een gerecht met krab in de hoofdrol en anderzijds voor een combinatie van een terrine met scampi, mousse en rauwe vis. 

Als hoofdgerecht kiezen we enerzijds voor zwaardvis en anderzijds voor een combi  halve kreeft en kalfsvlees. Bij beide gerechten wordt rijst geserveerd, met groentjes als garnituur en bijpassende topping(s). 

Afsluiten doen we met enerzijds een trio van sorbet met vers fruit en anderzijds met een chocoladesensatie met een chutney van mango. 

Zoals de foto’s aantonen, zijn alle bordjes verfijnd en echte kunstwerkjes. Op presentatie valt dan ook niets aan te merken. Belangrijker is de kwaliteit van de gerechten, en ook hier kunnen we bevestigen dat alles tip top in orde is. Je proeft dat er met kraakverse gerechten gewerkt wordt. Natuurlijk moet je wel te vinden zijn voor de bijzondere smaken en tierlantijntjes die gepaard gaan met visgerechten die op zulke culinaire wijze gepresenteerd worden. 

Alle gerechten kwamen vlot tot bij ons, iets té vlot weliswaar. Daar waar je in een normaal restaurant rustig kan tafelen en tussen de gangen door alles even kan laten zakken, leek het er bij ons op dat de ober onze tafel in de gaten hield, want van zodra we met een gerecht klaar waren, werden de borden afgeruimd en kwam het volgende gerecht op tafel. Uiteindelijk hebben we na ons dessert toch rustig de tijd genomen om onze fles wijn op te drinken zonder het gevoel te krijgen dat we werden buiten gekeken. Was de snelle bediening toeval of is dit een bewuste aanpak om zo snel mogelijk tafels vrij te krijgen en dus zoveel mogelijk tafels – lees gasten – te kunnen verwerken, we moeten het antwoord schuldig blijven. Alleszins kunnen we dit toch wel als een minpuntje beschouwen, want je betaalt immers veel geld en wil dan ook rustig kunnen dineren zoals je ook elders zou doen. 

De sfeer in het restaurant is gemoedelijk. De bootjes die voorbijvaren verstoren de sereniteit allerminst en geven dit alles net een idyllisch tintje. De grote, afgesloten ruimte met donker plafond, lichteffecten en toepasselijke geluiden wekt de illusie dat je je bevindt op een Caribisch strand tijdens de nacht! 

Wat de prijs betreft, wij kwamen uit op een rekening van ongeveer €120, waarbij de fles wijn ons ongeveer €20 kostte, het menu met zwaardvis een €45 en het menu met kreeft en kalfsvlees een €55. De verhouding prijs/kwaliteit lijkt ons, gezien de ingrediënten, aan de faire kant te zijn, al kunnen we niet ontkennen dat het natuurlijk al een eerder prijselijke maaltijd is. 

Tip: indien je over een abonnement beschikt, geef dit dan bij je bestelling mee met de ober en ontvang 10% korting op het eten excl. alcoholische dranken. In dit geval levert dit toch al een besparing op van een 5-tal euro per persoon