Ontdek het nieuwe Brakesection Magazine!

Home / Brakesection Blog / Ontdek het nieuwe Brakesection Magazine!
Ontdek het nieuwe Brakesection Magazine!

Gehaast en geen tijd om dit volledig te lezen?
» Hier zie je het volledige overzicht.
» Verleng/neem hier een abonnement

Het nieuwe pretparkseizoen komt er weer aan! Zoals gewoonlijk hebben we bij Pretparken.be tegen de start weer een nieuw nummer van Brakesection Magazine klaargestoomd. Een stuk groter dan vorig jaar én nog interessanter:

Alles over Captain Jack van Jack Schoepen

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan, hoopt samen met zijn team tegen Halloween 2018 een nieuw indoorpretpark te kunnen openen in Mol. We gingen op de koffie en hadden het over de geschiedenis, de planning en de attracties. We kregen zelfs een stapel concepttekeningen en moodboards om te publiceren… waarvan er eentje trots op de cover prijkt.

Op bezoek bij ETF Ride Systems

Het Nederlandse bedrijf ETF Ride Systems bouwt al veel jaren ritsystemen voor pretparken. Momenteel komt het bedrijf in de kijker als leverancier van het ritsysteem van Symbolica (de nieuwe darkride in de Efteling). We gingen op bezoek en hadden er een boeiende babbel met directeur Ruud Koppens.

Comics Station Antwerpen

In het Centraal Station van Antwerpen opent deze paasvakantie ‘Comics Station’, een nieuw belevenispark rond de Belgische strips. We trokken naar Antwerpen voor een lange babbel met CEO Wim Hubrechtsen. Wist je bijvoorbeeld al dat het park ook zes echte pretparkattracties krijgt?

Dawson Duel, nieuw in Bellewaerde

Bellewaerde pakt dit jaar uit met een bijzondere attractie; een dubbele race rodelbaan. We hadden het over het bedenken en de bouw van de nieuwe attractie met directeur Stefaan Lemey, technisch directeur Geert Lernout en marketing manager Kristof Louagie.

Spots uit, licht aan! Wickie Coaster – Plopsa Indoor Hasselt

In een gloednieuwe rubriek gaan we voor Brakesection Magazine achter de schermen bij pretparken! Voor het eerste nummer trokken we naar Plopsa Indoor Hasselt waar het licht aangestoken werd in de anders donkere hal van de Wickie Coaster.

Neem nu een abonnement
(en krijg een nummer gratis!)

En verder:

  • 25 weetjes uit 25 jaar Disneyland Parijs
  • Wat ging er mis met Six Flags in Europa?
  • Onbekend? Onbemind! – Monte Igueldo
  • Achter de knoppen van Baron 1898
  • The Golden Forest kamers in Disney’s Sequoia Lodge Hotel
  • Top 5: Overdekte achtbanen
  • In de details: Pretparkflora
  • Het verhaal achter: Wuze Town in Phantasialand