Wow! Zo voelt een ritje in Heidi The Ride

Home / Brakesection Lite / Wow! Zo voelt een ritje in Heidi The Ride
Wow! Zo voelt een ritje in Heidi The Ride

[insert page=’bsl’ display=’content’]

Zoals de meesten weten had deze baan eigenlijk al in 2016 moeten openen, maar bleek dit uiteindelijk geen optie omwille van de vergunningsproblemen waar het park mee te kampen kreeg. De thematische afwerking was van bij het begin al voor 2017 voorzien. Door de ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgen we nu dus toch beide investeringen samen gepresenteerd, wat stiekem best veel leuker is dan in een ‘kale’ achtbaanconstructie stappen.

Het Zwitserse dorpje

Het Zwitserse dorpje is heel mooi gemaakt en bracht ons meteen in de juiste sfeer, een beetje te vergelijken met het Zwitsers dorp in Europa-Park. Het ziet er allemaal heel echt en geloofwaardig uit. Plopsa heeft zichzelf opnieuw overtroffen qua detaillering en realisme in het thema. Het eerste wat je tegenkomt in het dorp is een prachtige houten draaimolen met met de hand uitgesneden houten boerderijdieren als zitplaatsen en een houten torengebouwtje in het midden van de molen, wat ook meedraait met de carrousel. Heel leuk dat men dus ook een kinderattractie heeft voor de kids die nog niet in Heidi mogen/durven.

Je vindt in het Zwitsers dorp verder ook het horecapunt (selfservice restaurant, 2 verdiepingen met lift), een winkel, een podium voor kleine shows of meet-and-greets met Heidi en co. Ten slotte is er ook een gezellig terras met lichtjes en vlagjes, met zicht op de boomstammetjesbaan en gedeeltelijk op de achterliggende rollercoaster. Er komt in de komende dagen ook nog een reusachtige (werkende) koekoeksklok aan de voorgevel van één van de blokhutten te hangen, met verschillende animatronics die elke 30 minuten tevoorschijn zullen komen.

Plopsaland heeft voor de theming zelfs een samenwerkingsverband gesloten met toerisme Zwitserland en de verwijzingen naar dit land zijn dan ook in grote getale aanwezig. Zo staat er onder andere een grote paal met de vlagjes van de verschillende Zwitserse provincies.

Heidi The Ride

Via de Zwitserse blokhut achteraan in het gebied stap je de wachtrij van Heide: The Ride binnen. Eerst wandel je door een korte zigzag-wachtrij op het gelijkvloers en daarna een iets langere zigzagrij op de verdieping, voorzien van de nodige thema-attributen en een tv-scherm. Daarna kom je meteen op het station uit waar je kan voorsorteren voor één van de zes rijen van de trein, in totaal is er plaats voor 12 personen dus. Een ritje maak je in een mooie robuuste trein, gethematiseerd als houten alpenslee met comfortabele individuele beugels. Er zijn verder ook geen extra gordels of een extra riempje wat het instappen en controleren erg vlotjes liet verlopen.

Na een korte maar leuke klim tot op 21m hoogte, waarbij je een mooi overzicht krijgt over de Heidi-zone en de rest van Plopsaland, volgt dan een steile duik naar links in de diepte, twee goed gebankte bochten gevolgd door een leuke double-up en double-down met veel airtime. De bochten zijn ook heel vlot en soepel met een toffe banking en de baan kruist zichzelf ook meermaals. Het wordt nergens heel extreem maar blijft overal botersoepel en erg afwisselend. Nergens zit er een saai of repetitief stuk in de baan.

Heidi The Ride is wat ons betreft de ideale overgang tussen de ‘kindercoasters’ (de Rollerskater, Viktors Race, de Vleermuis, de Draak) en anderzijds de extreme Anubis. Het ontbrak Plopsaland aan een coaster voor de hele familie die toch vrij spectaculair en snel is. Daarmee is dus nu een belangrijke ‘gap’ gevuld. De coaster had voor ons fans nog iets langer gemogen, maar is voor de doelgroep van Plopsaland absoluut perfect! De omheiningen die aan de parkingkant werden geplaatst langs grote delen van de rit storen absoluut niet eenmaal je in de coaster zit en geven je nog steeds een ruim zicht. Vanaf parkzijde is de soms vreemde keuze van houten schutting en (plexi?)glas allemaal veel minder storend dan vanaf de parking.

Toen in 2001 de Weerwolf opende in Six Flags Belgium (nu opnieuw Walibi) had denk ik niemand verwacht dat de volgende houten achtbaan van België in De Panne zou komen. Nu, zestien jaar later, bleek het tegendeel waar en hebben we ondanks de iets bescheidener statistieken van Heidi in vergelijking met het Waverse beest, een heel leuke, goed gethematiseerde achtbaan staan die 100% zeker een enorm succes zal worden binnen het aanbod van Plopsaland!