Het Concept: Scareplane

Het Concept: Scareplane

Deze maand is ons concept iets anders dan in de vorige edities, speciaal voor de Halloweeneditie. Deze maand griezelen we mee en hebben we een concept voor een haunted house. Het concept van deze maand is Scareplane.

Bestemming: onbekend 

De bezoekers die dit spookhuis kunnen bezoeken hebben geluk. Ze winnen namelijk een ticket naar een onbekende tropische bestemming. Het vliegtuig staat klaar voor vertrek en ze kunnen meteen vertrekken. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke reis!  

Eerst wandelen ze binnen op een soort mini-luchthaven. Hier is er zoals op elke luchthaven een ‘passagierscontrole’ waardoor alle bezoekers moeten lopen. Meteen gebeuren af en toe vreemde dingen zoals een kabel die losspringt of een alarm dat afgaat, maar alles lijkt nog steeds veilig. 

Eens iedereen daardoor is, mogen de bezoekers opstappen op het vliegtuig. Ze lopen door lange donkere gangen tot ze langs ruiten komen die aansluiting geven op het vliegtuig. Passagiers kunnen plaatsnemen in zetels die zich aan beide kanten bevinden, telkens per twee. Ze worden gevraagd om te gaan zitten en daarna gaan de deuren dicht. Op dat moment valt het licht uit en gaat het enkele seconden later weer aan. De crew begroet de mensen en legt hen de veiligheidsvoorschriften uit. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.