Dit was 2015. Een eigenzinnig jaaroverzicht.

Dit was 2015. Een eigenzinnig jaaroverzicht.

Tijdens een bezoek aan de Winter Efteling met een groot deel van het team achter Pretparken.be en dit tijdschrift haalden we herinneringen op aan pretparkseizoen 2015. We hadden net een ritje in Baron 1898 achter de kiezen en waren daarna verder gewandeld naar restaurant ‘Het Witte Paard’. Iemand van het team kende namelijk een gezellige plek in het restaurant waar anderen dan weer nog nooit van gehoord hadden: de ‘Captain’s Table’. Via een ronde trap aan de ingang kom je terecht bij een verhoging met slechts één tafel waar je met wat meer privacy iets kan drinken of eten. Een leuke tip!

Met Baron 1898 fris in het achterhoofd ging het gesprek van start met een eerste onderwerp…

2015, het jaar van de Dive Coasters

Tom: Pretparkfan of niet, je kon er dit jaar niet naast kijken. Bijna alle, of misschien zelfs alle Belgische en Nederlandse media hebben het dit jaar over Baron 1898 gehad.

Mario: Dat kon ook niet anders. Zo’n achtbaan hadden we nog niet dicht in de buurt.

André: Dat klopt. De eerst B&M achtbaan in de Benelux. Je mag ook niet vergeten dat de Efteling veel fans heeft die bijna dagelijks in het park zijn om foto’s te nemen en die online delen.

Tom: Het moet inderdaad de eerste keer zijn dat er zoveel foto’s verschenen. Ik heb echt elk stukje track aan het andere geschroefd zien worden. Maar goed, al van bij het begin was het duidelijk dat dit een fantastische attractie zou worden hé…

Jonas: Ik ben een grote fan van de dramatische opbouw. De spanning van de rit zelf wordt mooi versterkt door de voorshows. Die zijn heel knap gemaakt. Alleen van de wachtrij buiten ben ik geen grote liefhebber.

André: Dat lijken ze bij de Efteling toch nog niet volledig gesnapt te hebben. Altijd dat links en rechts geloop tussen hekken terwijl daar veel mooiere alternatieven voor zijn. Nu, zo erg vindt ik dat niet. Wat mij vooral stoort is dat onhandige gedoe met die tickets die je plaats in de achtbaantrein aanwijzen.

Mario: Erg handig is het niet, maar ik vind dat wel iets hebben.

Jonas: Persoonlijk vind ik dat ook wel leuk. Ze hadden het ook anders kunnen aanpakken zoals bij Oblivion in Gardaland. Maar laat ons eerlijk zijn, die is het wachten veel minder waard.

Tom: Qua achtbaan vond ik die zo slecht nog niet, maar qua aankleding vervalt die inderdaad in het niets bij Baron 1898.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2015. Klik hier om dit nummer te bestellen.