Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Op stap met fans: Oudejaarsavond in de Efteling

#5 (December 2016)

Op stap met fans: Oudejaarsavond in de Efteling

Foto: Efteling

Op stap met fans: Oudejaarsavond in de Efteling

Thuis aan de warme haard genieten van oudejaarsavond met vrienden of familie, uitgebreid dineren, TV kijken en samen aftellen tot het nieuwe jaar is voor de meeste mensen een jaarlijkse traditie. Omdat zijn oudejaarsfestiviteiten wat achterhaald begonnen te worden besloot Remco Debos de jaarwisseling van 2015/2016 te vieren in de Efteling.

Slechts een beperkt aantal parken biedt een uitgebreid oudejaarsfeest aan. De Efteling is er daar één van en organiseert sinds 2011 hun eigen oud en nieuw feest met heel wat extra entertainment. Voor dit evenement moeten aparte kaarten worden gekocht, waarmee je vanaf 19 uur toegang hebt tot het park.

Vorig jaar gingen we kijken of het oudejaarsfeest van de Efteling de toegangsprijs van 38 euro waard is of niet.

Om ’s nachts niet beschonken naar huis te moeten rijden, boekten we een overnachting in het Efteling Hotel. Daarnaast is het op nieuwjaarsdag meestal rustig in het park omdat de meesten openingstijd niet halen vanwege een lange en zware nacht. Ideaal dus om in de ochtend nog enkele ritjes op Joris en de Draak te maken zonder te hoeven uitstappen.

Om op oudejaar zeker te zijn van een warme eetplaats en geen tijd te verspillen in het park, reserveerden we een tafel bij een driegangenbuffet op één van de drie locaties in het park. Bezoekers konden vorig jaar kiezen tussen het Fata Morgana paleis, het Efteling Theater of Raveleijn. Wij verkozen het Fata Morgana paleis omdat je daar als bezoeker anders nooit kan komen. Net voor 17 uur konden we aanschuiven om het paleis te betreden, waarna ons al snel een plaats werd toegewezen. De gezellige en warme sfeer kwam goed tot zijn recht door de vele fakkels en mooi verlichte sterrenhemel. De stoelen en tafels stonden voldoende uit elkaar waardoor er een ontspannen sfeertje ging. Het buffet was…

Dit artikel is volledig terug te vinden in Brakesection Magazine December 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top