Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Getest: G-Lock in Walygator Parc

#2 (Augustus 2014)

Getest: G-Lock in Walygator Parc

Foto: Stijn Colson

Getest: G-Lock in Walygator Parc

Nadat Walygator Parc in 2013 overgenomen werd door een nieuwe groep van vier investeerders werd vooral aandacht besteed aan het opknappen van het park en het verhogen van het attractieaanbod met enkele kleinere attracties. Dit jaar doet het park daar nog een schepje bovenop en presenteert het als nieuwe attractie G-Lock, een Air Race van Zamperla.

De attractie is ongeveer in het midden van het park te vinden, nabij de Space Shot, in het futuristische themagedeelte van het park. Hoewel dit type attractie steeds populairder wordt, is het in onze buurt een unieke thrillride. De attractie heeft 6 armen met 6 gondels, in de vorm van vliegtuigen, waar je met 2×2 personen in plaats kunt nemen. Net zoals bij andere thrillrides waarbij je over de kop gaat, krijg je hier schouderbeugels over je heen, maar deze zijn best comfortabel te noemen.

Nadat iedereen plaats genomen heeft begint de attractie snelheid te maken, waarna de armen langzaam maar zeker van links naar rechts beginnen te schommelen tot ze om hun as starten te tollen. Het geeft een speciaal gevoel weg. Het ondersteboven gaan voelt helemaal anders aan dan dat van een achtbaan of een topspin. Vooral wanneer je van binnen naar buiten geslingerd wordt, geeft dat een bijzonder soort kriebels omdat het tijdens het ronddraaien gebeurt. Je krijgt dan het gevoel alsof de molen steeds opnieuw versnelt, terwijl dat natuurlijk niet het geval is.

Tenslotte ook nog complimenten voor de aankleding van de attractie. Met een zeer klein budget is Walygator Parc er goed in geslaagd om de kale molen aan te kleden tot iets wat gezien mag worden en dat past in de omgeving.

Meer artikels uit #2 (Augustus 2014)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top