Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Digitaal pretparkplezier voor de winterstop: Planet Coaster

#5 (December 2016)

Digitaal pretparkplezier voor de winterstop: Planet Coaster

Foto: Planet Coaster

Digitaal pretparkplezier voor de winterstop: Planet Coaster

Meer dan tien jaar lang hebben we moeten wachten op een waardige opvolger van Rollercoaster Tycoon 3. Geen enkel spel kwam in de buurt van dergelijke simulator, en tot op heden is het al twaalf jaar oude spel nog zeer populair. 2016 zorgde echter voor een ware explosie op de gaming markt wat betreft pretparksimulators: Theme Park Studios, Rollercoaster Tycoon World, Parkitect en Planet Coaster. En deze laatste sprong voor ons het meeste in het oog.

Ervaring doet wonderen

In een eerder nummer bespraken we al de komst van Rollercoaster Tycoon World. Al snel bleek dat deze versie een groot verschil zou zijn met zijn voorganger: het spel kwam in handen van verschillende ontwikkelaars die geen enkele ervaring hadden met dergelijk simulatiespel. Het verbaasde dan ook vele fans van de franchise dat Atari niet koos voor Frontier Developments, de ontwikkelaar van Rollercoaster Tycoon 3 en de uitbreidingspakketten voor Rollercoaster Tycoon 2. Opvallend, maar niet eigenaardig, want Frontier was zelf al begonnen met een eigen spel op de markt te brengen. ‘Coaster Park Tycoon’ was de eerste naam die Frontier gebruikte voor het nog te ontwikkelen spel. Er werd maar matig enthousiast gereageerd in de game-community: Rollercoaster Tycoon World werd al aangekondigd, net zoals andere bovenstaand genoemde games. Maar wie had gedacht dat we meer dan een jaar later net méér op kijken naar het voormalige Coaster Park Tycoon – alias Planet Coaster? Er zijn redenen genoeg om de nodige interesse te hebben in deze game.

Een oud concept in een hypermodern jasje

Als je Planet Coaster voor een eerste maal speelt, merk je wel dat het van dezelfde ontwikkelaar is als Rollercoaster Tycoon 3. In plaats van realistische peeps (de gekende bijnaam voor de bezoekers in de Rollercoaster Tycoon-franshise), koos Frontier voor een meer cartoony look. Ook de menu’s, de onderverdeling van attracties en meer hebben iets weg van dit 12 jaar oudere spel. Maar laten we zeggen dat het een fikse update heeft gekregen: het behoudt de gebruiksvriendelijkheid van het oude spel, maar alles oogt vele frisser, moderner en nog overzichtelijker.

Natuurlijk heeft Frontier de game ook een pak sterker gemaakt dan…

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine December 2016.
Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top