Het verhaal achter: Frontierland in Disneyland Paris

Het verhaal achter: Frontierland in Disneyland Paris

Het Frontierland themagebied in Parijs is het grootste van alle Disneyparken. Grotendeels komt dit doordat het hele rivierengebied met het eiland van Big Thunder Mountain nogal veel plaats in beslag neemt. Velen zijn al in Disney geweest, maar lang niet iedereen kent het verhaal dat de makers gebruikten om dit gebied vorm te geven: het verhaal van het dorpje Thunder Mesa.

Wie Frontierland vanuit Main Street betreedt, gaat door een groot houten poortgebouw: ‘Fort Comstock’, genoemd naar een zilvermijn in Virginia City in de staat Nevada. Het fort bewaakt de toegang tot Thunder Mesa. Het is een oud houten gebouw dat gebouwd werd door de vroegste bewoners van Thunder Mesa als verdediging tegen aanvallen van Indianen, de ‘Shoshone’-stam. De tipi’s van deze indianen zijn terug te vinden in de groene omgeving voor de poort.

De oude verkenners die het dorp gesticht hebben waren boeren, stropers en smokkelaars. De eerste winkel werd gesticht door Tobias Norton en zijn zonen en kreeg de passende naam ‘Tobias Norton & Sons Frontier Traders’.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.