Top 10: Nieuwe attracties in 2018

Top 10: Nieuwe attracties in 2018

Deze top tien bevat niet alle knappe projecten die normaal gezien volgend jaar met onze eigen ogen kunnen gaan bewonderen, maar ook onze selectie uit het flinke aanbod kaskrakers in een eigenzinnige volgorde!

10 – Eurosat 2.0 – Europa-Park

Foto: Europa-Park

De meeste parken zouden het na een project van het kaliber ‘Voletarium’ eventjes rustig aan doen, maar het grootste pretpark van Duitsland denkt daar anders over. 2017 was het jaar waarin enkele klassiekers – Old 99 en Universum der Energie – een hoognodige update kregen én het jaar waarin we afscheid namen van dé cult classic onder de attracties van het park: de indoorachtbaan Eurosat. De haast legendarische status die de achtbaan de laatste dertig jaar verworven heeft als ‘de moshpit onder de rollercoasters’ zorgde vreemd genoeg voor meer populariteit bij de fans, en de teleurstelling was ook groot toen bekend werd gemaakt dat de baan zoals we ze altijd kenden zal verdwijnen.

Maar er is ook goed nieuws: Eurosat komt terug als Eurosat 2.0, met een nauwelijks aangepast baanverloop, nieuw thema en dubbel laadstation waarvan er één voor VR gereserveerd zal zijn. Of ook de nieuwe versie van de coaster een legendarische status zal krijgen is nog maar de vraag, maar we zijn er alvast van overtuigd dat Universum der Energie een meer memorabele darkride zal worden.

9 – Wood Express – Parc Saint Paul

Foto: Parc Saint Paul

Misschien wel de meest onverwachte nieuwigheid in dit lijstje, maar zeker en vast welgekomen. De traditie vraagt dat als een coaster nog maar een beetje van hout is gemaakt, deze een plaatsje in onze jaarlijkse top tien verdient. Parc Saint Paul zet met Wood Express een grote stap van een bonte verzameling kermisattracties naar een goed uitgewerkt familiepark. Het meesterschap van de Gravity Group garandeert bijna dat de beperkte statistieken van deze houten coaster – net geen vijftien meter hoog, een topsnelheid van zo’n 62 kilometer per uur – een averechts effect zullen hebben op je verwachtingen. De enige reden waarom Wood Express niet hoger staat in de lijst, was omdat er gewoonweg zoveel interessante projecten zijn voor volgend jaar.

8 – Gerstlauer Bobsled – Walibi Belgium

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.