Pandora – The World of Avatar in Disney’s Animal Kingdom

Pandora – The World of Avatar in Disney’s Animal Kingdom

Pandora – Land of Avatar

In 2009 kwam de wereldberoemde kaskraker Avatar in de bioscoop. Het verhaal in deze film speelt zich af op de verre planeet Pandora, de thuisplaneet van de Na’vi.

Tijdens de film keek ik mijn ogen uit naar de pracht van de planeet en droomde ik, zoals waarschijnlijk vele anderen met mij, over hoe fantastisch het zou zijn mocht je daar echt kunnen rondwandelen.

Chronologisch

Op 20 september 2011 kwam er een aankondiging waar mijn hart even van stopte. Disney kondigde aan dat ze een overeenkomst gesloten hebben met James Cameron en dat er in Animal Kingdom in Florida een echt Avatar-themagebied zal gebouwd worden. Mijn hart begint weer te kloppen en jubelt van blijdschap, de droom zal uitkomen!

Vanaf januari 2014 volgde ik via het internet alle bouwupdates uit het verre Florida. Ik zag rotsen verrijzen en gebouwen opgetrokken worden. De radertjes in mijn hoofd begonnen al reisplannen te maken. Enkele maanden later werd er een voorzichtige openingsdatum gecommuniceerd van het 500 miljoen dollar kostende themagebied. Zomer 2017 zou het gebied opengaan.

Fast forward naar oktober 2016. Disney liet uitschijnen dat men voor ligt op schema en liet einde mei 2017 vallen als mogelijke opening. Mijn reisplannen laggen al vast op juni 2017. In januari 2017 kwam het verlossende bericht: op 24 mei 2017 ging Pandora officïeel open.

Half juni stond ik ongeduldig te wachten bij de tassencontrole van Animal Kingdom. Eindelijk zou ik Pandora in levende lijve zien. Ik neem jullie even mee op tour in het gebied.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.