The Lost Kingdom in Paultons Park

The Lost Kingdom in Paultons Park

Nachtelijk reisplezier

Eén van de leukste aspecten aan schrijven voor dit tijdschrift is dat het een fantastische uitvlucht is om lekker veel op reis te gaan. Mijn agenda zit ondertussen al barstensvol kleine en grotere trips om nieuwigheden te gaan ontdekken in Europa, heerlijk! Het bezoek aan Paultons Park was het eerste reisje van dit jaar en wie Brakesection Magazine volgt op Facebook kon vorige maand al wat meegenieten van de trip.

De eerlijkheid gebiedt mij wel te vertellen dat ik een klein beetje met de voeten van de volgers heb gespeeld. Er verschenen foto’s van op de luchthaven, maar stiekem waren dat stockfoto’s die van op het internet geplukt waren. De werkelijkheid was iets minder rooskleurig. Veel reizen is leuk, maar de andere kant van de medaille is dat die dan wel behoorlijk low-budget moeten zijn om het financieel haalbaar te kunnen houden. De goedkoopste optie die wij vonden om naar Groot-Brittannië te gaan was een nachtbus. ’s Avonds vertrekt die in Brussel en na een nachtje slapen op de bus wordt je ’s morgens wakker in London. Een hotel uitgespaard en al slapend geen besef van de lange reis, dat klonk prima. Helaas draaide het anders uit.

Om de één of andere reden besloot de bus niet de Eurotunnel‎ te nemen (de trein onder de Noordzee) maar wel de ferry van Calais naar Dover. Wie de oversteek ooit maakte, weet wat dat wil zeggen: je mag niet in je voertuig blijven zitten. Om 1u ’s nachts werd ik dus gewekt om zo’n anderhalf uur knikkebollend op het dek van de ferry te gaan zitten. Zeggen dat ik niet uitgerust was bij de aankomst in Londen is een understatement. Gelukkig had ik nog een twee uur durende reis, uiteraard ook per lowbudget bus, naar Southampton voor de boeg, waarop doorslapen wel een optie was.

Familiepretpark

Aangekomen bij Paultons Park valt meteen de strakke, moderne ingang op. Tijdens mijn research voor het bezoek had ik het beeld gevormd van een klein familiepretpark, maar zo’n moderne ingang had ik er nooit bij verwacht. Ik ontmoet er Rob Griffiths, de marketingmanager van het park, die mij een rondleiding zou geven. Sinds 2003 werkt hij voor het park en dat doet hij duidelijk met veel passie. Hij vertelde mij dat de ingang in 2014 volledig vernieuwd werd. De moderne gebouwen werden ontworpen door een lokale architect en gebouwd door lokale bedrijven. Ook later zou blijken dat Paultons Park voornamelijk en bewust beroep doet op mensen en bedrijven uit de buurt en daar erg trots op is…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.