Mount Mara. Virtual Reality in Bobbejaanland

Mount Mara. Virtual Reality in Bobbejaanland

Afgelopen winter is Khyonesië een stuk groter geworden. Het fictieve land waarin Adventure Valley zich bevindt, de themazone die vorig jaar opende in Bobbejaanland, heeft er een nieuwe trekpleister bij: de vulkaan ‘Mount Mara’. Maar net zoals in ‘The Forbidden Caves’ is het gebied nog niet volledig gekend. Ook de invloed van de vulkanische activiteit op het klimaat van Khyonesië moet nog grondig onderzocht worden en daarvoor doet Bobbejaanland in deze nieuwe ervaring opnieuw beroep op de bezoekers.

Voor de goede verstaander: Bobbejaanland heeft dit jaar de achtbaan Revolution onder handen genomen. We sloten vorig jaar ons artikel over ‘The Forbidden Caves’ nog af met de vraag “Wat met de Revolution?”. Het was opvallend dat alle attracties in de zone in een junglethema zaten, terwijl de Revolution zijn originele thema behouden had. Directeur Roland Kleve wrong zich toen nog in een grote bocht door te zeggen dat de Revolution wel in de zone paste omdat het ook ‘adventure’ was, maar op een andere manier. Dit jaar geeft hij toe dat het toch niet helemaal klopte: “Het verhaal was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, The Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar wij bijzonder trots op mogen zijn”.

Normaal springen fans van Bobbejaanland en de Revolution meteen op de barricaden wanneer bekend gemaakt wordt dat er iets zal veranderen aan de achtbaanklassieker. Toch vielen de negatieve reacties deze keer heel goed mee. Aan de kern van de attractie wordt immers niet geraakt. Op de muziek en wat decoratie na, blijven de rit, de film en de effecten intact.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.