Skim-out – Suntago Water World, Polen

Skim-out – Suntago Water World, Polen

Enkele jaren geleden opende in Polen het grootste overdekte waterpark van Europa, nog iets groter dan het al reusachtige Duitse waterpretpark Tropical Islands. Naast dat het bad immens is, bevat het ook de langste waterglijbaan van Europa. Uiteraard konden we het dus niet laten om een bezoek te brengen aan dit enorme waterpark. 

Suntago is opgedeeld in drie gebieden: Jamango, Relax en Saunaria. Jamango is het gebied waar de actie te vinden is. Hier zijn alle waterglijbanen van het park gegroepeerd. De andere twee gebieden hebben ietwat minder originele namen. Relax is het rustige gebied met diverse baden om tot rust te komen en Saunaria is het saunagedeelte van het park, redelijk voor de hand liggend dus. 

Voor de entreetickets heb je diverse mogelijkheden. Je kunt een ticket krijgen voor enkel Jamango, een voor Relax én Jamango of een voor alle drie de zones. Wij besloten alle drie de zones te testen en kochten onze tickets vooraf online, zodat we ter plekke niet meer hoefden aan te schuiven voor de kassa’s. Dat idee hadden blijkbaar meer mensen. De inkomhal is op zich al imposant en groot, met voldoende kassa’s die zijn verdeeld voor internetreserveringen en mensen die ter plekke nog wilden betalen. De rij voor internetreserveringen was echter beduidend langer. Gelukkig schiet deze wel een behoorlijk stuk sneller op en uiteindelijk mochten we naar binnen. 

Jamango en Relax hebben elk vier behoorlijk grote zones met kleedruimtes en douches. Saunaria bevindt zich op de bovenverdieping tussen Jamango en Relax en valt niet los te boeken, bijgevolg heeft het ook geen eigen omkleedgedeelte. Bij ons bezoek waren er in elke zone twee kleedruimtes en douches geopend, en laat op de dag ging er voor beide zones een derde gedeelte open. Dit betekent dus dat het park op grofweg vijftig procent van zijn maximale capaciteit bezet was…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.