Overnachten in Disney’s Hotel Santa Fé

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #1 (April 2016) / Overnachten in Disney’s Hotel Santa Fé
Overnachten in Disney’s Hotel Santa Fé

Mexicanen met een minder grote geldbuidel

Zes hotels heeft het Resort, elk met hun eigen thema en, uiteraard, met hun eigen prijskaartje. Al de hotels hebben wel één algemene rode draad: De Verenigde Staten. Elk hotel is gethematiseerd naar één van de vele Noord-Amerikaanse landmarks die het land zoet is. Van New York tot The Far West, er is overal wel een link te vinden. Love it ore hate it, maar er is wel keuze genoeg voor iedereen. Al vanaf de opening van het Resort, en dus ook de parkhotels, is Santa Fe het budgethotel. Niet enkel was dit aan het uiterlijk van het hotel duidelijk te merken, maar ook aan de kamers, faciliteiten enzovoort.

Het is iedere pretpark- of Disneyfan al opgevallen: renovaties domineren het Resort. Toch is dit al enkele jaren aan de gang. Zo is Hotel Santa Fe in 2012 al grondig onder handen genomen. Vanaf diezelfde periode werd ook beslist dat elk Disneyhotel een Disneyfiguur als mascotte zou krijgen. Dit om zowel het geheel een betere aankleding te kunnen geven, als het hotel herkenbaarder te maken voor de hotelgasten. Santa Fe kreeg de figuren van de succesfilm ‘Cars’, die met zijn Route 66 thema perfect bij dit hotel passen.

Kamers

Bij het boeken van een kamer kan je uit twee kameropties kiezen: Rio Grande of El Dorado. Het verschil tussen beiden is erg eenvoudig: waar je bij een El Dorado kamer dichtbij al de hotelfaciliteiten bent, geeft een Rio Grande kamer de nodige rust aan de oevers van de Rio Grande. Desondanks is elke kamer hetzelfde ingericht. Dit hotel is dus niet echt geschikt als je even wat anders wil, want alle kamers zijn quasi identiek aan elkaar. Zo heeft elke kamer twee tweepersoonsbedden, een badkamer van een schappelijke grootte, een ventilator aan het plafond en een televisie. Disneyhotels hadden vaker de kwaal dat ze er te ‘gebruikt’ uitzagen door vervaagde kleuren en beddengoed. De renovatie van dit hotel heeft echt veel goeds gedaan: de gebouwen zijn sterk verbeterd met schattige verlichting, de bestrating is erg leuk in thema en de kamers zijn heel familievriendelijk. Zijn de kamers Europese top? Neen, maar daar betaal je ook niet echt voor. De kamers zijn dik oké, leuk ingericht en proper. Voor een budgethotel (voor pretparknormen) is dit meer dan oké!

Restaurant

Elk Disneyhotel heeft wel een buffetrestaurant, en zo ook Santa Fe. In El Cantina kan je zowel ’s morgens een ontbijtbuffet verorberen als ’s avonds genieten van een uitgebreid Tex-Mex buffet. Aangezien wij liever genieten van de lange openingsuren van het park, hebben wij het avondbuffet nog nooit geprobeerd. Echter hebben we wel steeds ontbeten in het hotel. Hier valt helaas weinig over te vertellen. El Cantina is leuk ingericht, maar je merkt dat veel bezoekers kiezen voor het hotel met de laagste prijs: je eet in een gigantische ruimte waar het vechten is voor een tafeltje. Het ontbijt zelf was ook niet heel veel soeps. Het was er allemaal best basis, wat je natuurlijk kunt verwachten, maar toch verwacht je meer van een hotel van Disney. Het was goed genoeg om de honger te stillen, maar verwacht dus geen uitgebreide ontbijtkeuze die je smaakpapillen doen ontploffen.

Leuke extra’s

Buiten het buffetrestaurant is er niet echt veel extra te doen in het hotel. Wat wel de leukste extra is van dit hotel, is een extra die elk Disneyhotel met zich meebrengt: ‘Extra Magische Uren’. Iedereen kent dit wel, maar het lijkt er steeds op dat niemand van de andere hotelgasten hier echt gebruik van maakt. Het is de ideale moment om ‘Peter Pan’ of ‘Space Mountain’ meermaals te kunnen doen zonder wachten! Het is ook een leuke extra dat het hotel zowel te voet (tien à vijftien minuten) als met de gratis pendelbus perfect bereikbaar is. Wil je het park bezoeken met leuke extra’s zonder al te veel geld te besteden? Dan is Santa Fe echt wel dik oké!