Op stap met fans: Europa-Park in één dag?

Op stap met fans: Europa-Park in één dag?

Vandaag ga ik naar Europa-Park, een park dat dit jaar 41 jaar bestaat en waar ik met Megacoaster ‘Blue Fire’, woodie ‘Wodan’ en de op-een-na-hoogste achtbaan van Europa ‘Silver Star’ na 15 jaar toch echt niet meer omheen kon. Het park heeft veel hotels en speelt duidelijk in op een meerdaags verblijf. Daarom vroeg ik me af: is het mogelijk om Europa-Park in de drukke zomervakantie op één dag te bezoeken?

06:30
Om half zes staan mijn vader en ik op. Na een aantal wolkeloze dagen met 27 graden was er een slechte weersvoorspelling: bewolkt met ’s middags veel regenbuien. Een recensie die ik op internet las, vertelde me dat Europa-Park in de regen niets was vanwege het sluiten van zowel attracties als roller coasters. Zeer waarschijnlijk ga ik het met eigen ogen zien.

07:40
We vertrekken met de auto naar het park, dit zal ongeveer een uur rijden zijn. Het park opent om 9:00 en we hopen er dus minstens een kwartier van tevoren te zijn.

08:40
Nadat we zonder enige file om het park heen gereden zijn – een mooie route waarop je meteen de grote banen ziet staan – komen wij perfect op tijd aan op de parkeerplaats het dichtst bij de ingang, die een geweldig zicht op het paradepaardje Silver Star biedt. Een korte wandeling leidt ons naar de groteske ingang van het park, waar het gezellig druk is. Na kaartjes gekocht te hebben, mogen we direct het park in waar zich op verschillende plekken poorten bevinden om zo de mensenmassa te verdelen. Dit vaak gebruikte systeem is ook in onder andere de Efteling te zien.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.