Over de plas – Six Flags Fiesta Texas

Over de plas – Six Flags Fiesta Texas

Mijn beste investering van het jaar? Dat is hoogstwaarschijnlijk de Extreme Pass die ik in Six Flags Over Georgia kocht. Dit abonnement verschaft niet alleen toegang tot het park in Atlanta, maar ik mag in 2022 ook onbeperkt naar de andere vestigingen van Six Flags. Verder is er overal parking inbegrepen, ik krijg enkele skip-the-line passes en er zijn mooie kortingen voor maaltijden en souvenirs. De Extreme Pass kost me omgerekend 161 euro, inclusief belastingen. Een regelrecht koopje, als je het mij vraagt. En aangezien we tijdens deze Amerika-reis maar liefst negen keer door de poorten van een Six Flags-park lopen, blijkt de prijs per dag al helemaal lachwekkend. We gaan vandaag dus voor 17,89 euro naar een pretpark dat al jaren op m’n wishlist staat. Welkom in het buitengewoon voordelige, buitengewoon zonnige en buitengewoon legendarische Six Flags Fiesta Texas. 

Vandaag nemen we een kijkje bij La Cantera. Deze steengroeve werd ooit gebruikt voor de ontginning van kalksteen, maar tijdens de jaren ’80 geraakten de voorraden stilaan uitgeput. De mijnbouwactiviteiten werden gestaakt en vervolgens kreeg het gebied een nieuwe bestemming. Sindsdien is La Cantera omgetoverd tot een geliefd entertainmentdistrict met hotels, shoppingcentra, golfbanen en… een pretpark. Dat park opende op 14 maart 1992 als Fiesta Texas, maar amper vier jaar later werd het Six Flags-label aan de naam toegevoegd. Six Flags Fiesta Texas werd daarmee het derde Texaanse park van de beroemde keten, na Six Flags Over Texas en het inmiddels gesloten Six Flags Astroworld. Volgens vele fans behoort Six Flags Fiesta Texas tot de absolute pareltjes van de groep, dus ik stap hier niet zonder verwachtingen naar binnen. 

We arriveren een half uur voor de officiële openingstijd, maar we hoeven ons niet te vervelen. De toegangspoort staat immers al wagenwijd open, waardoor we rechtstreeks naar de hoofdstraat van het park kunnen doorlopen. Deze zuiders gethematiseerde zone heet Los Festivales en brengt een ode aan de cultuur van San Antonio, waar veel Latijns-Amerikaanse invloeden in zitten. De gevels zijn kleurrijk, er wapperen tientallen vlagjes en er weerklinken opzwepende popsongs van Shakira en Jennifer Lopez. In combinatie met het heerlijke weer creëert dit gebied dus al meteen een ultiem zomergevoel. Als ik toch een pijnpunt mag benoemen, is het de blikvanger van de zone. Op het einde van Main Street staat er immers geen sprookjeskasteel (zoals in Disneyland) of imposante rotspartij (zoals in Parc Astérix), maar wel… een Vekoma Boomerang. Hoewel het ding mooi in de verf staat, verwacht ik op zo’n toplocatie toch een meer prestigieuze attractie…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.