Nieuw – Op ontdekking bij… LEGO Discovery Centre Brussel

Nieuw – Op ontdekking bij… LEGO Discovery Centre Brussel

Voor het eerst kunnen we in België een officieel LEGO-attractiepark bezoeken! Niet het klassieke Legoland dat we kennen uit onder andere Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op 24 juni 2022 opende in het moderne winkelcentrum Docks Brussel het LEGO Discovery Centre. Een speelparadijs voor de kleinste LEGO-liefhebbers met enkele leuke attracties en natuurlijk veel mogelijkheden om te bouwen! Van een fantasierijk LEGO-kasteel tot Manneken Pis in LEGO, je kan je volledig laten onderdompelen in de Deense speelgoedblokjes. We spraken met Michelle Hoeneveld, general manager van het LEGO Discovery Centre Brussel en Giovanni Seynaeve, Assistent Master Model Builder om meer te weten te komen over het park. 

Michelle, wat is een LEGO Discovery Centre precies?  

Het is echt een plek om samen met heel veel LEGO je fantasie de vrije loop te kunnen laten. We hebben twaalf speelzones hierbinnen en elke zone heeft z’n eigen thema. Je wordt bij elk van de thema’s helemaal ondergedompeld in de wereld van LEGO. Het is echt gericht op families met kinderen van 2 tot 10 jaar.

Waarin verschilt dit park van een klassiek LEGOLAND-park?  

De LEGOLAND-parken zijn natuurlijk echt de buitenparken met de achtbanen en de grote rides, wij zijn een binnenattractie. Je hebt daarin de LEGOLAND Discovery Centres maar wij zijn een LEGO Discovery Centre omdat we hier nog meer focussen op het samenzijn, het samen spelen, het samen ontdekken. We hebben een aantal gloednieuwe speelbelevingen toegevoegd die je nog nergens anders vindt, en één daarvan is onze ruimtemissie. Daar kan je dan een fysiek ruimteschip bouwen met LEGO-steentjes dat je naar een digitaal universum kan sturen. Wat je zelf hebt gebouwd, ga je dus echt lanceren en besturen doorheen de ruimte met behulp van een joystick. We hebben ook onze Boom der Verbeelding, een hele grote LEGO-boom in het midden van de attractie waar we vooral kleine competities en uitdagingen doen. Hier kan de bezoeker zijn fantasie nog verder de vrije loop laten, samen met ons team van Master Model Builders. Zij gaan de kinderen helpen om hun fantasie tot leven te brengen met LEGO…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.