Nieuw indoorpretpark – Beverland in Maaseik

Nieuw indoorpretpark – Beverland in Maaseik

Op 14 mei opende Belgiës nieuwste en grootste indoorpretpark: Beverland te Maaseik. We mochten bij de persopening aanwezig zijn en konden sympathieke eigenares Tinne Verdonck spreken voor een exclusief interview.  

Dag Tinne, proficiat met de opening van jouw Beverland, dat vanavond officieel geopend werd. Hoe is het idee voor dit pretpark tot stand gekomen? 

Eigenlijk heel toevallig. De oude schaatshal van Maaseik was al een drietal jaar buiten gebruik en die hadden we opgekocht vlak voor de coronacrisis, in 2019. Ons eerste idee was om de hal gewoon verder te verhuren als bedrijfspand aan derden. Totdat we aan de praat raakten met de burgemeester van Maaseik. Die heeft ervoor gezorgd dat we rondom de bestaande hal nog een aantal stukken grond konden bijkopen van de gemeente en van derden. En toen hebben we beslist: oké, we gaan voor een kinderpretpark binnen/buiten. We hebben de hal wel volledig vernieuwd langs de buiten- en binnenzijde, en de hele investering is privaat. 

Toch wel een moedige stap gezien de coronacrisis die jullie tijdens de bouw doormaakten. Hoeveel bedraagt de totale investering die gemoeid is met Beverland?  

In totaal 4 miljoen euro. 

Een kinderpretpark leek voor jullie een logische keuze, want jullie waren al eigenaar van een gelijkaardig pretpark, is het niet?  

Inderdaad, wij zijn ook de eigenaars en uitbaters van Mega Speelstad, ook een indoor/outdoor kinderpretpark met enkele achtbanen en attracties op kindermaat, aangevuld met een grote binnen- en buitenspeeltuin. Het concept hier is een beetje gelijkaardig maar toch ook met enkele andere attracties erbij, zodat we toch een beetje anders zijn dan Speelstad, en natuurlijk ook veel mooier…

Hoe lang zijn jullie al met Speelstad bezig?  

Al van toen ik 26 was, dus al 16 jaar. Dus ja, reken maar uit hoe oud ik nu ben… (lacht)  

Ik word dit jaar even oud, ik wou dat ik ook kon zeggen dat ik eigenaar was van twee pretparken op mijn leeftijd. (Tinne lacht)  

Waar komt trouwens de naam Beverland vandaan?  

Hier in de streek van Maaseik zijn de bevers heel erg in opmars, er komen jaarlijks steeds meer bevers bij. Verder is de achternaam van mijn man – die ook mede-zaakvoerder van Beverland is – Jürgen Bevers. Toen we hier de streek verkenden zagen we een school ‘De Beverburcht’ en toen dachten we: oké, misschien is een pretpark met als thema bevers wel leuk. We hebben dan ook nu een aantal attracties met het thema bevers, zoals botsauto’s in de vorm van bevers of een achtbaan waarin je in een bever zit, en ook de algemene decoratie is in datzelfde thema. Behalve een paardenmolen, een luna-loop en een ‘sweeper’ (spingkussen met ronddraaiende paal die de kinderen ‘wegveegt’ als ze niet springen of wegduiken, nvdr) zijn er natuurlijk de enorm geliefde reusachtige softplay-speeltuinen vol verrassingen. Dit hebben we aangevuld met enkele speciale dingetjes zoals een vrijevalglijbaan of een kleine rodelbaan met karretjes die over rolletjes door scherpe bochten sjeezen. En er is natuurlijk de reusachtige buitenspeeltuin met onder meer een enorme klimvulkaan…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.