Op de werkvloer: Jobstudenten in pretparken

Op de werkvloer: Jobstudenten in pretparken

Julie en Anthony zijn twee jonge twintigers, die allebei al meerdere seizoenen achter de rug hebben in een pretpark. Wat het meest opvalt: ze zijn erg enthousiast over hun vakantiejob!

In welk pretpark zijn jullie aan de slag en wat is jullie functie daar?

Julie: Ik ben in Plopsaland De Panne werkzaam in de afdeling operations. Ik zit dus aan de kassa zit, verzorg de ticketcontrole, bedien attracties, help in het theater, neem deel aan de parade en soms kom ik zelfs bij animatie terecht.

Anthony: Ook ik werk bij Plopsaland De Panne en ik doe attractiebediening, controle van de parking en af en toe verkleed ik mij in een animatiefiguur en loop ik mee in de parade.

Hoe lang werken jullie daar al?

Julie: Ik heb nu mijn tweede seizoen afgerond.

Anthony: Ik werk daar al drie jaar ondertussen.

Hoe ziet een werkdag er doorgaans uit voor jullie?

Julie: Ik neem de trein vanuit Gent naar De Panne. Ik kleed me om en doe het uniform van Plopsa aan. Dan ga ik me aanmelden en kijk ik op de planning wat ze die dag van mij verwachten. Iedere dag is anders! Een pretpark is namelijk afhankelijk van enorm veel externe factoren. Dat maakt het net interessant, denk ik.

Anthony: Ook voor mij is iedere werkdag anders. Het hangt echt af van waar ik sta.

Wat is het leukste aan de job? En het minst leuke?

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.