Hotel: Tropical Islands

Hotel: Tropical Islands

Uiteraard vind je in Tropical Islands ook enkele glijbanen terug, waaronder de hoogste glijbaan van Duitsland. Die staan echter in een redelijk klein hoekje verstopt, en hoewel deze glijbanen zeker niet slecht zijn, is dat duidelijk niet waar het park het van moet hebben. Vorig jaar werd een buitengedeelte geopend met de naam Amazonia. Hierbij is wel wat meer gedacht aan het nodige vertier. Naast een wildwaterbaan is er ook een lang stromingskanaal en een bad met heel veel effecten ingebouwd waar men zich wel de nodige tijd kan vermaken.

De kern van Tropical Islands ligt echter bij het vakantiegevoel. Wanneer je binnenkomt voel je al meteen de temperatuur en de vochtigheid die je doen denken aan de tropen. Na het inchecken, mag je dan ook daadwerkelijk een tropisch paradijs betreden. Gebouwen in de stijlen van Bali, Thailand, Maleisië en diverse andere tropische bestemmingen zijn terug te vinden doorheen het hele park. Daarbij mag zeker ‘s werelds grootste indoor-jungle niet vergeten worden, die centraal ligt in de gigantische hal.

Vlakbij de ingang vinden we een romantische lagune die gevoed wordt met watervallen die vanuit de jungle komen. Een zandstrand omringt de lagune en naast enkele kleine activiteiten om kinderen bezig te houden, zijn er ook twee jacuzzi’s.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #5 2017. Klik hier om dit nummer te bestellen.